1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Ahbap çavuş ilişkisinde aday çıkardıklarını söyleyebilirim"
"Ahbap çavuş ilişkisinde aday çıkardıklarını söyleyebilirim"

"Ahbap çavuş ilişkisinde aday çıkardıklarını söyleyebilirim"

Yurt gazetesi Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaret eden Bayır, aday belirleme sürecindeki sıkıntılardan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'e kadar birçok konuda konuştu.

A+A-

Nil Kahramanoğlu'nun haberine göreBayır, aday belirleme süreci konusunda geç kaldıkları yönünde yapılan yorumların doğru olmadığını söyledi: "Geçen seneye baktığımızda şubat ayında belirlenmişti. Tarih olarak baktığımızda geç kalınmış bir şey yok. Ama nasıl olsa İzmir'de biz öndeyiz, kazanırız gibi bir rahatlık var. Beni de bu korkutuyor. 2014'te de bir öngörü olarak 8 ilçeyi kaybedeceğimizi söylemiştim. Bu da yönetimin bu konuda iyi planlama yapamadığı içindi."  

'ADAYLAR GELECEKTEKİ SİYASİ KARİYER PLANLAMASI ÜZERİNE BELİRLENDİ'

Bayır, CHP Genel Merkezi ve yönetiminin özellikle aday belirleme sürecini iyi yönetemediği eleştirisini de getirdi:

"Genel Merkez'in ciddi eksikleri oldu. İzmir'i tanımayan, bilmeyen insanları buraya belediye başkan adayı olarak atadı. Gelecekteki siyasi kariyer planlaması yapma adına yani bir sonraki dönem nasıl milletvekili olurum, nasıl genel başkan yardımcısı olurum planlaması üzerine kendilerine yakın olan isimleri, ahbap çavuş ilişkisinde aday çıkardığını söyleyebilirim. Bu da bizi biraz sıkacak.

'BANA GÖRE CİDDİ SIKINTI VAR'

Şu anda 'Sıkıntı var mı?' derseniz bana göre ciddi sıkıntı var. Kaç ilçe kazanırız kaç ilçe kaybederiz hesabı yapmak istemiyorum çünkü önümüzde 45-50 günlük bir süre var. Bu sürede umarım bu gerçekler üzerinden hep birlikte toplanıp bu sorunların çözümü noktasında bir şeyler yaparız."

'İZMİR TAM TEMSİL EDİLEMİYOR'

Bayır, İzmir'in CHP Genel Merkez'inde hakkıyla temsil edilmemesinin de sorun oluşturduğunu ifade etti:  

"İzmir'i temsil eden tek isim Tuncay Özkan. Bu sayı daha önce daha fazlaydı. Bu yüzden İzmir'in Genel Merkez düzeyinde, gerek PM'de gerek MYK'da tam temsil edilmediğini ve eksik kaldığını düşünüyorum. Sanıyorum ki sayın Genel Başkan İzmir milletvekili diye ya da daha önce İzmir'de birilerine kızdığı için böyle bir tasarrufta bulundu son kurultayda. Umuyorum ki ileriki süreçte İzmir'in hem MYK'da hem de PM'deki temsiliyeti konusunda dikkat edilir. Çünkü İzmir Türkiye'nin göz bebeği ve herkesin üzerine titrediği bir şehir. Eğer aldığımız oyun üzerine oy katamazsak bunu insanlara anlatamayız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.