1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'de 2 istifa daha
AK Parti'de 2 istifa daha

AK Parti'de 2 istifa daha

Eski Başbakan ve eski AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile ekibinin ardından, partinin eski milletvekillerinden İbrahim Turan ile Feramuz Üstün de istifalarını duyurdular.

A+A-

Eski Başbakan ve eski AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve ekibinin ardından, partinin eski milletvekillerinden İbrahim Turan ile Feramuz Üstün de istifalarını duyurdular.

Eski AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Kuruluşundan beri aziz milletimize hizmet etmek için içinde bulunduğum AK Parti’den Davutoğlu ile beraber bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim" ifadesini kullandı.

Eski AK Parti İzmir Milletvekili Doç. Dr. İbrahim Turhan da yine Twitter hesabından açıklama yaparak partisinden istifa ettiğini açıkladı:

"Mevcut AK Parti yönetimi, aldığı ihraç kararıyla, AK Parti’nin kuruluş ilkelerini, kuruluş gerekçesini, dayandığı siyasi-toplumsal merkezi tasfiye etmiştir. 18 yıl önce kurulan AK Parti, bugün itibariyle siyasal, düşünsel ve vicdani olarak tasfiye edilmiş oldu. AK Parti yönetimi partiyi istişareye ve eleştiriye açık kurumsal bir siyasal yapı olarak değil, ancak bir nesil devam edecek aile şirketi olarak gördüğünü belli etmiş oldu. Bu sebeple 2015/2 dönemden beri İzmir Karşıyaka teşkilatı üyesi olduğum AK Parti üyeliğinden istifa ettim."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.