1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'den MHP'nin kararına ilişkin ilk yorum
AK Parti'den MHP'nin kararına ilişkin ilk yorum

AK Parti'den MHP'nin kararına ilişkin ilk yorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üç büyükşehirde aday çıkarmama kararına ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Ali İhsan Yavuz, CNN Türk canlı yayınında konuştu.

Bahçeli'nin duruşunu 'yerli ve milli' olarak yorumlayan Yavuz, "Bu, Cumhur İttifakı'nın diğer ittifaklardan farkını ortaya koyuyor" dedi. Bahçeli'yi kutlayan Yavuz, "Bereketli bir ittifaktan bahsediyoruz, bunun etkilerinin yerel seçimlerde görülmesi gerekiyordu" dedi.

"Konu milli meseleler olunca, milletin geleceği olunca hiçbir pazarlığa girmeden bu ittifakı oluşturan partiler, durumdan vazife çıkararak gerekeni yapmaya çalışıyor" ifadesini kullanan Yavuz, "Yerel seçimlerde ittifak kurmak gerçekten zor. Biz 24 Haziran'da bir ittifak oluşturduk çünkü bunun yasasını çıkardık. MHP'nin aldığı oy belli, AK Parti'nin aldığı oy belli. İttifakın aldığı oy belli" açıklamasında bulundu.

Yavuz şöyle devam etti:

"Aynı anda hem seçime girelim hem de ittifak yapalım" diyemezsiniz. Keşke hukuki altyapısı oluşturulsaydı. Onun için seçime girmemeniz bir ilde, bir ilçede kolay bir karar değil. Sputnik

Yavuz, "AK Parti fedakarlık yapacak mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

— Bunu söylemek gerçekten mümkün değil. Görüşmeler devam ediyor. Partilerin fedakarlık yapması şart.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.