1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Partili Çelik'ten Başbuğ'un açıklamalarına yanıt
AK Partili Çelik'ten Başbuğ'un açıklamalarına yanıt

AK Partili Çelik'ten Başbuğ'un açıklamalarına yanıt

"2009’da askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanma teklifini getirenler araştırılsın" diyen Başbuğ'a bir yanıt da AK Partili Çelik'ten geldi.

A+A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilerin Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Özel Yetkili Mahkemeler ile ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin sorusunu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda "Parlamentonun hukukunu korumak üzere süratle hepiniz dava açmalısınız" çağrısını hatırlatan Çelik şunları söyledi:

"Yarın arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacak. Bu meselesi basit bir mesele olarak görmeyin. Bu siyaseti aşağılayan açıklamalarını daha önce de görmüştük. TBMM mensuplarını, getirdikleri bir yasa yüzünden kimse Fethullahçı Terör Örgütü'nün yanına yazamaz. Bu Genelkurmay Başkanlığı makamına da saygısızlıktır. Kendisiyle dava açılmasına ilişkin süreç için de "FETÖ'yü sevindirir" diyor. FETÖ ile mücadele altında eski vesayet biçimlerini güçlendirmek gibi bir yaklaşım olduğunu görüyoruz. FETÖ'yü sevindirecek asıl yaklaşım budur, Meclis'i hedef almaktır.

Bu, Genelkurmay Başkanlığı makamına da Türk demokrasisine de saygısızlıktır. Genelkurmay Başkanlığı makamını da kendi birtakım kişisel inisiyatifleri için istismar etmek anlamına gelir.

Kişiler emekli olduktan sonra, demokratik anlayışla, akılla izah edilemeyecek birtakım fikirlerini ortaya savurup, ondan sonra da 'Genelkurmay Başkanlığı yaptım' diyerek bu makamın arkasına sığınamazlar."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.