1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Amazon.com.tr’ye büyük ceza!
Amazon.com.tr’ye büyük ceza!

Amazon.com.tr’ye büyük ceza!

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Amazon.com.tr için büyük bir ceza kesildiği ortaya çıktı. Peki bu karar sonrası Amazon Türkiye nasıl bir karar verecek?

A+A-

Dünyanın en büyük perakende devlerinden biri olan Amazon bir süre önce Türkiye’de de hizmet vermeye başlamıştı. Her ne kadar yurt dışındaki gibi flaş indirimler yapmasa da bazı ürünleri Amazon.com.tr üzerinden hayli uyguna almak mümkün oluyordu.

Geçtiğimiz gün akşam saatlerde ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Ltd.Şti. hakkında birden fazla ihlal nedeniyle hayli büyük bir para cezasının uygulanmasına karar vermişti. Nitekim çok geçmeden bu iddiaların doğru olduğu ortaya çıktı.

Amazon.com.tr’ye büyük ceza! Amazon Türkiye’den çıkacak mı?

Amazon.com.tr kişisel verilerin korunmasını ihlal ettiği gerekçesiyle tam 1.200.000 TL para cezasına çarptırıldı. Bu meblağın hayli yüksek olduğu su götürmez bir gerçek.

Genele baktığımızda Amazon için bu para çok ufak bir meblağ. Fakat şirketin Türkiye operasyonu için ciddi bir para diyebiliriz.

Şimdi asıl merak edilen konu Amazon’un bu ceza karşısında nasıl bir savunma mekanizması geliştireceği. Muhtemelen suçlamaları hemen kabullenip, buyrun talep ettiğiniz ücret demeyeceklerdir.

İnternet üzerinden alış-veriş yapanların kafasını kurcalayan asıl soru ise Amazon’un Türkiye’den çıkıp çıkmayacağı. Malum daha önce de pek çok dünya perakende devi Türkiye pazarına girip, sonradan çıkma kararı almıştı. Belki de bu karar Amazon için bahane olur. Bekleyip göreceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.