1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Android 11 özellikleri belli oluyor!
Android 11 özellikleri belli oluyor!

Android 11 özellikleri belli oluyor!

Android 11 geliştirci önizleme sürümü yayınlandı. Google'ın Colombus adı verilen bir yazılım özelliğini test ettiği keşfedildi.

A+A-

Android 11 geliştirici önizleme sürümü yayınlayarak kullanıcılarını mutlu etti. Şimdilik sadece Pixel 3 XL, Pixel 4 ve Pixel 4 XL cihazlarında deneyimlenebilen geliştirilmiş Colombus sistemi ortaya çıktı.

Android 11 özellikleri belli oluyor!

Android 11 geliştirci önizleme sürümü yayınlandı ve Google'ın üzerinde çalıştığı yepyeni özellik gün yüzüne çıktı. Bilindiği üzere Google, Android 10 sürümünü geçtiğimiz yılın Eylül ayında yayınlamıştı. Google bu defa beklenenden daha hızlı bir şekilde Android 11 geliştirici önizleme sürümü yayınlayarak kullanıcılarını mutlu etti.

Android 11 geliştirci önizleme sürümü ile Google'ın Colombus adı verilen bir yazılım özelliğini test ettiği keşfedildi. Bu yeni fonksiyon ile telefonun arka kısmına dokunduğunuzda cihazınızdaki akselometre devreye giriyor ve yaptığınız çift dokunuşu algılıyor. Aşağıdaki videolardan Colombus sistemi çift dokunuş ile cihazın içerisindeki akselometre ve jiroskopları kullanarak “ekran fotoğrafı alma, son uygulamaları görüntüleme” gibi birtakım işlevleri gerçekleştirebildiğini görebilirsiniz.

Tüm bunların yanında, çift dokunuş özelliğini aşağıdaki seçenekler için kullanmanız da mümkün;

  • Müziği oynatma ve durdurma.
  • Gelen aramayı sessize alma.
  • Alarmı susturma.
  • Google Asistan’ı başlatma.
  • Kamera açma.
  • Kronometreyi kapatma.
  • Bunlarla beraber kullanıcıların tercihine bırakılan diğer özellikler.

Oluşturulan bu yazılım her koşulda çalışabiliyor, telefonunuzun ekranı kapalı olsa dahi... Böylelikle cihazınızın gereksiz şarj tüketimi de engellenmiş oluyor. Colombus sistemi şimdilik sadece Pixel 3 XL, Pixel 4 ve Pixel 4 XL cihazlarında deneyimlenebiliyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.