1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Apple Siri geliştirme programını durdurdu
Apple Siri geliştirme programını durdurdu

Apple Siri geliştirme programını durdurdu

Apple, sesli asistanı Siri'nin kullanıcıların ses kaydı yaptığının ortaya çıkmasıyla beraber geliştirme programını durdurduğunu açıkladı.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapora göre Apple'ın sesli asistanı Siri'nin kullanıcıların en özel anlarını dinlediği ortaya çıkmıştı. Üstelik bu özel konuşmalar Apple çalışanları tarafından da dinlenebilir durumda idi. Normalde sadece Hey Siri komutu ile aktif hale gelen Siri'nin aslında buna gerek olmadan da ortam dinlemesi yapabildiği iddia edilmişti.

Apple Siri geliştirme programını durdurdu

Ortaya çıkan skandal ile ilgili olarak açıklama yapan Apple, kullanıcıların seslerinin gizlice kayıt edilmediğini ve alınan kayıtların ise sadece yüzde 1'lik kısmının kaliteyi artırmak için dinlendiğini belirtti. Ayrıca bu kayıtların çok kısa olduğu ve 1-2 saniyelik kayıtlar olduğu da belirtilmişti.

Konuyla ilgili yeni bir gelişme ile beraber Apple, Siri'nin geliştirme sürecinin durdurulduğunu açıkladı. Bu da Apple çalışanlarının Siri kayıtlarını dinleyemeyecekleri anlamına geliyor. Apple bundan sonra kullanıcılara Siri geliştirme sürecine katılmak isteyip istemediğini soracak ve sadece katılanların ses kayıtları alınacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.