1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Apple şokta! Tüm iPhone üretimleri askıya alındı!
Apple şokta! Tüm iPhone üretimleri askıya alındı!

Apple şokta! Tüm iPhone üretimleri askıya alındı!

Koronavirüs salgını teknoloji dünyasını olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Şimdi de tüm Apple iPhone üretimleri askıya alındı.

A+A-

Çin’de patlak verdikten kısa süre sonra tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, can almaya devam ediyor. Hali hazırda küresel boyuta ulaşan salgın Avrupa ve Amerika’da şiddetini arttırdı.

Asya tarafına baktığımızda da durum çok farklı değil. Çin ile birlikte dünyanın en fazla nüfusuna sahip ülkesi Hindistan’da 21 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hindistan’da yaşayan yaklaşık 1.3 milyar insan 21 gün boyunca evlerinden dışarı çıkamayacaklar.

Tüm iPhone üretimleri askıya alındı!

Bu kararın alınması sonrasında ülkedeki tüm fabrikalar kepenk indirdi. Bunlara iPhone üretimini yapan Foxconn ve Wistron Corp. da dahil.

Hatırlanacağı üzere Çin’deki üretim aksayınca Apple üretim yükünü Hindistan’a kaydırma kararı almıştı. Genel itibariyle eski iPhone modelleri Hindistan’da üretiliyordu.

Ayrıca Mart ayında duyurulması beklenen iPhone 9 da Hindistan’da üretilecekti. Fakat Hindistan’da alınan sokağa çıkma yasağı kararı sonrasında tüm iPhone üretimi durdu.

Şu anda Hindistan’da tek bir iPhone modeli bile üretilmiyor. Çin’de ise kısıtlı bir üretim söz konusu. Dolayısıyla bu şartlar altında iPhone 9’un yakın bir tarihte tanıtılması çok da mümkün değil gibi duruyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.