1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Apple, tablet sektöründe yine lider!
Apple, tablet sektöründe yine lider!

Apple, tablet sektöründe yine lider!

Apple, tablet sektöründe sürdürdüğü liderliğini yine kaptırmadı.

A+A-

iPad ile yıllardır tablet pazarını domine eden Cupertinolu teknoloji devi Apple, 2017'nin son çeyreğinde de bu pazardaki liderliğini sürdürdü. IDC'nin 2017'nin son çeyreğine ait yayınladığı raporlara göre; Apple %0.6'lık bir artış ile 13.2 milyon adet iPad sevkiyatı gerçekleştirdi.

2016'nın son çeyreğinde Apple'ın iPad sevkiyatı 13.1 milyon adetti. Açıklanan son rakamlar ile Apple'ın tablet piyasasındaki pazar payı %26.6 gibi ciddi bir orana yükseldi.

Tablet pazarında en hızlı büyüyen ikinci firma ise Samsung yerine Amazon oldu. Amazon 2016'ya göre %51.7'lik bir sıçrayış yaparak Samsung'un önüne geçti. Amazon, 2017’nin son üç aylık döneminde 7.7 milyon tablet sattı.

Apple'ın en büyük rakibi Samsung ise; yılın son çeyreğinde 7 milyon tablet sevkiyatı gerçekleştirdi. Bir önceki yıla göre %13 oranında büyüme yakalayan Samsung'un pazar payı ise %14.1 azaldı. 

Samsung'u %7.1 ile Huawei ve %6.2 ile Lenovo takip ediyor. Son olarak tablet pazarında toplamda 49.6 milyon adet tablet sevkiyatının gerçekleştiğini bu rakamın 2016'da 53.8 milyon olduğunu belirtelim. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.