1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Apple Watch'un dikkat çeken 10 kullanışlı özelliği
Apple Watch'un dikkat çeken 10 kullanışlı özelliği

Apple Watch'un dikkat çeken 10 kullanışlı özelliği

Apple Watch, kalp atış hızınızı takip ediyor ve yolunda gitmeyen bir şey olduğunda size haber veriyor. Menstrüel döngünüzü izlemenize yardımcı oluyor.İşte Apple Watch'ların kullanışlı özellikleri.

A+A-

1. Kalbinizi yakından izliyor

Apple Watch Series 5 kalp atış hızınızı dilediğiniz an kontrol edebilmeniz ve kalbinizin performansını takip edebilmeniz için onu gün boyunca izliyor. Ayrıca, kalp atış hızınız anormal bir şekilde yükseldiğinde veya düştüğünde belirtileri hissetmiyor olsanız bile sizi uyarıyor.


2. Yüksek sesli ortamlarda sizi uyarıyor
Ses seviyeleri, siz farkına varmadan işitme duyunuzu etkileyebilecek noktalara ulaşabilir. Yeni Gürültü uygulaması, kalabalık uğultusu veya makine sesleri sizin için risk oluşturabilecek bir düzeye çıktığında bunu algılıyor. Bu sayede siz de o ortamdan ayrılmayı veya bir tıkaç kullanmayı tercih ederek kulaklarınızı koruyabiliyorsunuz. 3. Menstrüel döngünüzü izleyin

Döngü İzleme uygulaması menstrüel döngünüz hakkında ayrıntılı bilgi veriyor ve genel sağlık durumunuzu çok daha net bir şekilde görmenize yardımcı oluyor. Bu sayede sadece hazırlıklı olmakla kalmıyor, düzensizlikleri ve semptomları takip etmenize yardımcı olacak ve doktorunuzla daha aydınlatıcı konuşmalar yapmanızı sağlayacak bilgilere de sahip oluyorsunuz.


4. Acil durumlar
Düşme algılama.
Apple Watch Series 5 düştüğünüzü tespit edebiliyor. Böyle bir durum meydana geldiğinde düşme uyarısı sayesinde doğrudan saat ekranından acil servisleri kolayca arayabiliyor veya uyarıyı kapatabiliyorsunuz. Eğer 60 saniye boyunca tepki vermezseniz acil durum araması otomatik olarak gerçekleşiyor. Ardından acil durumlarda ulaşılmasını istediğiniz kişilere konumunuzu da içeren bir bildirim gönderiliyor.

Acil SOS.
Yardım için arama yapamayacak durumdaysanız Apple Watch bunu sizin yerinize yapıyor. 112’yi arıyor, acil durumlarda ulaşılmasını istediğiniz kişilere bildirim gönderiyor, mevcut konumunuzu iletiyor ve acil durum personeli için Tıbbi Kimlik kartınızı ekranda gösteriyor.


5. Hareket, egzersiz ve duruş halkalarıyla motivasyon sağlıyor
Aktivite halkaları gelişiminizi izliyor, daha az oturup daha çok hareket etmeniz ve her gün egzersiz yapmanız için ilham veriyor. İsterseniz siz de hedefler belirleyip arkadaşlarınızla yarışabiliyorsunuz. Gelişmiş antrenman ölçümleri, GPS ve 50 metreye kadar suya dayanıklılık özellikleriyle dikkat çekiyor.

6. 60 milyon şarkı çalıyor
Apple Watch, Apple Podcasts’te yer alan tüm favori bölümlerinizi, Apple Music’ten bir albüm veya çalma listesini doğrudan bileğinize indirmenizi kolay hale getiriyor.

7. Yön duygusu
Apple Watch Series 5 şimdi yerleşik bir pusulaya sahip. Bu sayede artık doğrudan saat kadranından yönünüzü bulabiliyorsunuz. Güncellenmiş Harita uygulaması şimdi yüzünüzün dönük olduğu yönü de gösteriyor. Ve yeni Pusula uygulamasında yükseklik, enlem, boylam ve eğim bilgilerinin yanı sıra baktığınız yönü de görebiliyorsunuz. 

8. Uygulamaları anında indirebiliyor

App Store artık bileğinizde olduğundan şimdi kolunuzu bile kaldırmadan yeni uygulamaları keşfedip indirebiliyorsunuz. Özel olarak hazırlanan koleksiyonlara göz atabilir, Dikte’yi kullanarak arama yapabilir veya Siri’den yardım alabilirsiniz. 


9. Bağlantıda kalmanıza yardımcı oluyor

Yürüyüş yaptığınız patikada bir aramayı yanıtlayabiliyor veya mesaj gönderebiliyorsunuz. Beğendiğiniz o yeni uygulamayı doğrudan bileğinize indirebiliyorsunuz. Ve şimdi hep açık ekranı sayesinde Apple Watch Series 5’te önemli bilgilerinizi her zaman gözünüzün önünde tutabiliyorsunuz.

10. Siri ile söylediklerinizi yerine getiriyor

İnternette bir konuyu arıyor, Shazam ile bir şarkının adını buluyor, bir antrenman başlatıyor ve hatta panjurları bile kapatıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.