1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Apple yönetiminden kritik iPhone 12 kararı
Apple yönetiminden kritik iPhone 12 kararı

Apple yönetiminden kritik iPhone 12 kararı

Akıllı telefon pazarının öncü isimlerinden Apple, son çeyrekte satışa sunacağı iPhone 12 modelleri hakkında kritik bir karara imza attı.

A+A-

Şu anda tüm dünya koronavirüs nedeniyle diken üzerinde diyebiliriz. Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Avustralya’ya kadar pek çok ülke ve bölgede koronavirüsle mücadele hakim.

Hali hazırda pek çok ülkede sokağa çıkma yasakları ilan edilmiş durumda. 1.3 milyar nüfusa sahip Hindsitan’da bile 21 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hal böyle olunca, teknoloji şirketlerinin üretim ve geliştirme faaliyetleri de aksamaya başladı. Apple, Samsung, Huawei gibi sektöre öncülük eden firmalar koronavirüs nedeniyle zor günler geçiriyor.

Beklenen oldu! Apple yönetiminden kritik iPhone 12 kararı

Koronavirüs salgınının en derinden etkilediği şirket ise Apple oldu. ABD tarafında sokağa çıkma yasakları nedeniyle Ar-Ge çalışmaları aksayan Apple’a bir darbe de Hindistan’dan geldi. Eski model iPhone modellerinin üretildiği Hindistan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Böylece Apple’ın parça yükünü çeken pek çok fabrika da kepenk indirmek zorunda kaldı.

Gelen bu haberler sonrasında Apple yetkilileri acil durum toplantısı gerçekleştirdi ve durumu masaya yatırdı. Toplantı sonrasında çıkan karar ise iPhone 12 çıkışının ertelenmesi yönünde oldu.

Apple’a yakın kaynaklardan alındığı iddia edilen bilgilere göre iPhone 12 modelleri en erken 2021’in Mart ayında satışa sunulabilecek. Yani Apple’ın yeni iPhone modellerinin 6 ay gecikmeli olarak raflardaki yerini alacağı düşünülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.