1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bilim insanları en doğru kahve yapma yöntemini belirledi
Bilim insanları en doğru kahve yapma yöntemini belirledi

Bilim insanları en doğru kahve yapma yöntemini belirledi

ABD’deki Tomas Jefferson Üniversitesi’nden kimyagerler, kahvenin soğuk suyla demlenmesinin içerisindeki kafein yoğunluğunu artırdığını saptadı

A+A-

Yıllık kahve tüketiminin 1.4 milyar kiloya ulaştığı ABD'de bilim insanları, neredeyse herkesin güne bir fincan içmeden başlamadığı kahvenin en doğru nasıl yapılması gerektiğini araştırdı.

Sputnik'in haberine göre; incelemeler sırasında sıcak su ve hazırlanışı 10 ila 24 saat süren soğuk demleme 4 çeşit, orta ve çok kavrulmuş kahve kullanıldı.

Kahvelerdeki içerikleri karşılaştıran bilim insanları, inceleme sonucunda iri çekim çok kavrulmuş soğuk demleme kahvenin bir litresinde 1000 miligram kafein olduğunu saptadı.

Öte yandan sıcak su ile hazırlanan benzer bir kahvede ise bu oran en fazla 800 miligramdaydı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.