1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Biri ucuz tablet mi dedi? İşte Xiaomi Redmi Pad 5G!
Biri ucuz tablet mi dedi? İşte Xiaomi Redmi Pad 5G!

Biri ucuz tablet mi dedi? İşte Xiaomi Redmi Pad 5G!

Xiaomi şimdi de tablet sektörü için kolları sıvadı. İşte uygun fiyatlı Xiaomi Redmi Pad 5G hakkındaki detaylar.

A+A-

Uygun fiyatlı modelleriyle akıllı telefon pazarında geniş kitlelere erişmeyi başaran Xiaomi, şimdi de gözünü tablet pazarına dikti.

Çinli üretici son tabletini yaklaşık olarak 2 yıl önce çıkarmıştı. Şimdi de 5G destekli tableti ile rakiplerine göz dağı vermeye geliyor.

 Biri ucuz tablet mi dedi? İşte Xiaomi Redmi Pad 5G!

27 Nisan’da tanıtılması beklenen Xiaomi Redmi Pad 5G, gücünü Qualcomm tarafından üretilen orta seviye yonga seti Snapdragon 765G’den alacak. 5G desteği de sunacak olan tablette 90Hz’lik bir ekran yer alacak. Sony tarafından geliştirilen 48MP’lik ana kamerayla gelecek olan RedmiPad5G’nin fiyatı ise 285 dolar civarında olacak.

Xiaomi’nin tekrardan tablet pazarına döndüğünü görmek güzel. Elbette bu tabletin global pazarda satışa sunulup sunulmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Malum 5G şimdilik pek çok ülkede aktif olarak kullanılmıyor. Dolayısıyla 5G’nin kullanılmadığı bir ülkede 5G destekli tablet satmak pek de mantıklı olmayacaktır.

Zira işin içerisine 5G girdiği zaman fiyatlar bir anda yükseliyor. Muhtemelen bu tablette de 5G desteği olmasaydı fiyat çok daha makul olacaktı.

Hali hazırda ülkemizde 5G ile ilgili somut adımlar atılmış değil. Yani Türkiye’deki operatörlerin aktif olarak ne zaman 5G’ye geçecekleri belli olmadı. Dolayısıyla bu tabletin yakın zamanda Türkiye’ye gelmesi de pek imkan dahilinde görünmüyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.