1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 'Biz 'Postacı Adem'den hızlıyız'
'Biz 'Postacı Adem'den hızlıyız'

'Biz 'Postacı Adem'den hızlıyız'

Atletizmin dalı olan yürüyüşte, dereceler elde eden 3 sporcudan Ayşenur Buse, "Bize 'Postacı Adem gibi mi yürüyeceksiniz, yarışlarda onun gibi hızlı olun' diyorlar ama biz ondan daha hızlıyız." dedi.

A+A-

Gaziantep'te yaklaşık iki yıl önce atletizmin bir dalı olan yürüyüşe başlayan 3 kız sporcu, azimli çalışmaları sonucu Türkiye dereceleri elde etti.

Yakınları tarafından Kemal Sunal'ın 1984 yılındaki "Postacı" filmindeki "Adem" karakterine benzetilen sporcular, rekortmen sporcu Meryem Bekmez'i örnek alıyor.

Ayşenur Buse Günaslan: Biz 'Postacı Adem'den hızlıyız

Sporculardan Ayşenur Buse Günaslan (14), yaptığı açıklamada, antrenörleri Aynur Erdoğan'ın kendilerini okulda yapılan seçmelerde keşfettiğini belirtti. 

Boyu kısa olduğu için seçilemeyeceğini düşündüğünü dile getiren Ayşenur Buse, şöyle konuştu:

"Hocam bana 'Hırslı mısın' diye sordu. Başarabileceğimi söyledim. Ailemin izniyle başladım. Spor Toto Türkiye Salon Yürüyüş Şampiyonası 16 Yaş Altı kategorisinde 2 bin metrede Türkiye birincisi oldum. Bunun dışında okullar arasında yapılan bölge ve il yarışmalarında birinciliklerim var. 'Kolay bir spor' diyorlar ama hiç öyle değil. Koşucu arkadaşlar denedi ve zor olduğunu söylediler. Bize 'Postacı Adem gibi mi yürüyeceksiniz, yarışlarda onun gibi hızlı olun' diyorlar ama biz ondan daha hızlıyız."

Eylül Yılmaz: İlk yarışımda Türkiye birincisi oldum

Eylül Yılmaz (12) ise iki yıldır yürüyüş branşıyla uğraştığını dile getirerek, "Çok hoşuma gidiyor. Çok fazla yapılan bir branş değil. Spor Toto Türkiye Salon Yürüyüş Şampiyonası 14 Yaş Altı kategorisinde 2 bin metrede Türkiye birincisi oldum. Bazen teyzelerim 'Postacı Adem'e benzemişsin' diyorlar ama ben ondan hızlıyım. İlk yarışımda Türkiye birincisi oldum." ifadelerini kullandı. 

Özden Irmak Yılmaz: Yürüyüşümüze herkes çok şaşırıyor

Özden Irmak Yılmaz (13) da hocasının yönlendirmesiyle yürüyüşe başladığını ifade ederek, "Yürüyüşümüze herkes çok şaşırıyor. Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğüm var. Arkadaşlarımı da bu spora yönlendiriyorum." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.