1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bülent Arınç'tan Sevda Noyan'a tepki
Bülent Arınç'tan Sevda Noyan'a tepki

Bülent Arınç'tan Sevda Noyan'a tepki

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi AKP'li Bülent Arınç, canlı yayında ölüm listesi açıklayan Sevda Noyan için "Milleti başörtüsünden nefret ettirecek" yorumunda bulundu.

A+A-

Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu 'Arafta Sorular' programına katılan Sevda Noyan, canlı yayında içinde komşularının da bulunduğu ölüm listesi açıklamıştı.

Noyan'ın bu açıklamaları ise sosyal medya başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekerek tartışmalara neden olmuştu.

Tartışmaya son olarak Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç da girdi.

Gazeteci Kemal Öztürk’ün Youtube programına katılan Arınç, Sevda Noyan hakkında, "Bunlar yüzünden millet başörtüsünden nefret edecek" ifadelerini kullandı.

"Bu kadının komşuları neler hissedecekler?" diyen Arınç ayrıca, "Komşuları korkacak bu kadından. Ben olsam korkarım. 'Bu ne cani bir kadın, eline bir şey geçse kapımızı çalıp bizi kesecek' diye korkarım" ifadesini kullandı. 

Arınç öte yandan, "Biz hayatımızı başörtü mücadelesi için yaptık" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geldiğimiz noktaya bakın. Başında örtüsü olan ve dindar olduğunu söyleyen bir kadın asmaktan, kesmekten bahsediyor. Bu başörtüsü nefreti doğuracak, ondan korkuyorum. Yoksa bu kadın ne halt ederse etsin. Millet başörtüsünden nefret edecek hale gelecek. Sokakta yürürken hakaret ediliyor. Neden? Bu kadın yüzünden."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.