1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bursaspor'un yeni başkanı Mesut Mestan oldu
Bursaspor'un yeni başkanı Mesut Mestan oldu

Bursaspor'un yeni başkanı Mesut Mestan oldu

Gelecek sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek Bursaspor'un olağanüstü seçimli kongresinde, başkanlığa Mesut Mestan seçildi.

A+A-

Bursaspor Kulübü'un Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki olağanüstü genel kurulu, bin 79 üyenin katımıyla gerçekleştirildi. Kongrede seçime, tek aday konumundaki Mesut Mestan'ın oluşturduğu listeyle gidildi

Mesut Mestan, kongrede yaptığı konuşmada, Bursaspor'un kendisine ihtiyaç duyduğunu gördüğü için aday olduğunu söyledi.

"Bursaspor'u sahipsiz bırakamazdım." diyen Mestan, hiç kimsenin Bursaspor'dan üstün olmadığını ifade etti.

Birlik ve beraberlik sağlandığında, kulübün şampiyonluğa ulaştığını dile getiren Mestan, "Koltuk sevdalısı hiçbir zaman olmadım. Çok atıp tutanlar keşke aday olsalardı da ben de gücüme göre yardım ederdim. Herkes kaçtı, biz medeni cesaretimizle aday olduk. Bizim taraftarımız çok akıllıdır. Her şeyin farkındalar." diye konuştu.

Mesut Mestan, konuşmaların ardından yapılan oylama sonucu yeşil-beyazlı kulübün yeni başkanı oldu.

Mestan başkanlığındaki yönetim kurulunda, Ahmet Eraslan, Erol Turan, Uğur Çelikyay, Kıvanç Cakalıoğlu, Konuralp Yeşil, Fatih Öztürk, Serhat Yıldırım, Ali Büyükkurt, Ersin Toker, Serkan Subaşı, Yavuz Aman ve Yıldırım Hacıoğlu yer aldı.

Bursaspor Kulübü Disiplin Kurulu, Mustafa Kemal Şençayır, Sungurtekin Öztan ve Umut Önel'den, Türkiye Futbol Federasyonu Delege Kurulu ise Besim Hacıoğulları, Hasan Başaran, Mustafa Kemal Gürmen ve Mehmet Çakman'dan oluştu.

"Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var"

Mestan, "olağanüstü genel kurulda başkan seçilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kongrenin Bursaspor camiası için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Genel kurul öncesi yaşananlara değinen Mestan, "Bizim bir anayasamız var ve bu kurallar çerçevesinde aday oldum. Burada birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Beraber olmazsak, bu takımı (Süper Lig'e) çıkarma şansımız yok. Kimsenin Bursaspor üzerinde hesabı olamaz, kimseye de Bursaspor'u peşkeş çekmem. Hiç kimsenin adamı olmadım, olmam da. Dikbaşlılığımı herkes bilir, tuttuğumu kopartırım." dedi.

"İbra etmemek için gönülden elimi kaldırdım"

Mestan, futbolcu satışlarını engellemek için iki kez İstanbul'a gitmek durumunda kaldığını aktarırken, eski başkan Ali Ay'a sert bir dille tepki göstererek, şöyle konuştu:

"Netice olarak o futbolcuyu sattırmadık. Satmaktan vazgeçmedi, bugün ben de ibra etmedim. Makul şeyler yapsaydı, ibra ederdim. Masumane yaptığı şeyler yok. Satılacak futbolcunun kararını nasıl alırsın sen? Bursaspor tarihinde böyle bir karar yok. Hepimizin fedakarlık yapması lazım. Kendi parasıdır, onun tasarrufundadır. Kimsenin alın terine kimse karışamaz ama bu şekilde de çeyrek depo benzin var, bunu boşaltmaya kalkıyor. Bu ara nasıl gidecek? Reklamlar, stat hasılatı, federasyon gelirleri temlikli. Gayrimenkule de temlik koyuyorsun. Nasıl yaşayacak bu kulüp? Para verdin güzel de 150 milyon lira zarara uğrattın, küme düşürdün. 2004 yılında takım küme düştüğünde Fikret (Üstenci) başkan, 'Alacaklarımı bırakıyorum. Ben takımı küme düşürdüm, bedel ödemem lazım.' dedi. Gelinen noktaya bakar mısınız? İbra etmemek için gönülden elimi kaldırdım."

Mestan, transfer ve teknik direktör görüşmeleriyle ilgili bir soru üzerine, "Mehmet Altıparmak ile yüz yüze görüşüp anlaştık. Altıparmak, belirsizlikten ötürü Akhisarspor ile anlaştı. Bu hafta eski futbolcu Sebastien Frey'in ödemesi bulunuyor. Bu sorunu birlikte çözeceğiz. Çok zor bir süreç bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

TFF'den tebrik

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bursaspor Kulübünün olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilen Mesut Mestan'ı kutladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Bursaspor Kulübünün bugün yapılan olağanüstü genel kurul toplantısı sonucunda başkanlığa seçilen Sayın Mesut Mestan ve yönetim kurulunu tebrik eder, yönetim dönemlerinde başarılar dileriz." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.