1. HABERLER

  2. ULAŞTIRMA

  3. Cizre Karayolu'nda sona yaklaşılıyor
Cizre Karayolu'nda sona yaklaşılıyor

Cizre Karayolu'nda sona yaklaşılıyor

Şırnak'ta yapımına 21 yıl önce başlanan Cizre kara yolu tamamlanma aşamasına geldi. Yolun tamamlanmasıyla 45 dakikalık mesafe 20 dakikaya düşecek.

A+A-

Şırnak'ta yapımına 21 yıl önce başlanan Cizre kara yolu tamamlanma aşamasına geldi. 10 gün içerisinde faaliyete girmesi planlanan duble yol, Şırnak ile Cizre arasındaki 45 dakikalık mesafeyi 20 dakikaya düşürecek.

TERÖR SALDIRILARI NEDENİYLE TAMAMLANAMADI

Şırnak ile Cizre ilçesi arasında, 1997'de ihalesi yapılan ve 1998'de inşaatına başlanan ancak terör saldırıları nedeniyle bir türlü tamamlanamayan duble yolda 21 yıllık hasret sona ediyor. Cudi Dağı'nda 700 ve 800 metre uzunluğunda iki tünel ile 365 metre uzunluğunda bir viyadük yapılan yol tamamlanma aşamasına geldi. 10 güne kadar faaliyete girmesi planlanan duble yol, Şırnak-Cizre arasındaki 45 dakikalık mesafeyi 20 dakikaya düşürecek.

45 DAKİKALIK YOL 25 DAKİKAYA DÜŞECEK

Şırnaklı vatandaşlardan Mehmet Demir, heyecanla yolun açılmasını beklediklerini belirterek, "21 yıl önce bu tünel ve yolun ihalesi yapıldığından beridir terör olayları nedeniyle hala inşaat halinde yapımı devam ediyor. Terör, yüklenici firmanın 2-3 seferdir araçları yaktı. Valimiz Mehmet Aktaş geldiğinden beridir bu yolun üstünde, çalışmalarda hassasiyet gösterdi. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni yolumuzun 2 hafta içerisinde tamamen açılmasını bekliyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Özellikle Valimiz Mehmet Aktaş ve Tümen Komutanımıza teşekkür ediyoruz. Bu yeni yolun Şırnak'a faydası çok olacaktır. Eski yolu kullanıyorduk eskiden. Şırnak ile Cizre arası 45 kilometreydi. Şimdi yeni yolun açılmasıyla beraber bu süre 25 dakikaya düşecek. İnsanlar daha rahat ulaşım yapacak. İnsanların daha konforlu bir yolculuk yapması için bu yeni yol baya güzel oldu" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.