1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Deadpool 2 gişede coştu
Deadpool 2 gişede coştu

Deadpool 2 gişede coştu

18 Mayıs 2018'de dünya çapında gösterime giren Deadpool 2, bir önemli eşiği daha arkasında bıraktı. Yapımın elde ettiği kar, bütçesini katladı.

A+A-

Öncelikle Deadpool karakterinin çizgi-roman versiyonundan bahsetmek istiyoruz. Deadpool olarak tanınan Wade Wilson, kanser aşamasındayken, Wolverine'in de dahil olduğu Weapon X projesine dahil oluyor. Wade Wilson, bu süreç sırasında üst düzey aklını tamamen kaybedip, tam bir deliye dönüşürken, ölümsüzlük ve iyileşme becerisi gibi yetenekler de kazanıyor. Eski bir Özel Kuvvetler üyesi olan Wade Wilson, çarpıcı dövüş yeteneklerini, iyileşme faktörü ile birleştiriyor.

İlk filmde de buna benzer bir hikaye görüyoruz. Deadpool, akıllara durgunluk veren bir iyileşme potansiyeline sahip. Hatta bu potensiyel Wolverine'i bile geride bırakacak nitelikte. 

İlk filmin kısıtlı bütçesine rağmen büyük başarılar elde ettiğini gören 20Th Fox'un devam filmini çevirmesine hemen hemen hiçbir şey engel olamazdı. 18 Mayıs 2018'de gösterime giren yapım, 110 milyon dolarlık yapım bütçesine rağmen 500 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde etti. Kısacası yapım kısa süre içerisinde devasa düzeyde kar elde etmiş oldu.

Deadpool bir kez daha dördüncü duvarı kırıyor. Dördüncü duvar aslında bir tiyatro deyimi. Kendisinin kurgu bir karakter olduğunun farkında olan Deadpool, doğrudan seyircilere sesleniyor. Yapımın mizah seviyesi muhteşem: Gerek Marvel, gerek DC sinematik evrenine ince göndermeler yapılıyor. Hele hele, "Martha""Hawkeye" ve "Batman" göndermeleri muhteşem.

Ryan Reynolds ve Monica Baccarin'in baş rolde oynadığı film aksiyon ve mizah seviyesini bir üst seviyeye taşımış. Avengers: Infinity War'da Thanos rolünü üstlenen Josh Brolin'in bu filmde Cable rolünü üstlenmesi hoş bir sürpriz. Josh Brolin'in yine olağandışı bir performans gösterdiğini belirtelim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.