1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Dünyanın en iyi kamerasına sahip telefonu Xiaomi Mi 10 Pro oldu
Dünyanın en iyi kamerasına sahip telefonu Xiaomi Mi 10 Pro oldu

Dünyanın en iyi kamerasına sahip telefonu Xiaomi Mi 10 Pro oldu

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modeli Mate 30 Pro’yu devirdi. Artık DxOMark’ta zirvenin yeni sahibi Xiaomi Mi 10 Pro.

A+A-

Günümüzde sayısal veriler üzerinden hangi telefonun iyi fotoğraf çektiğini anlamak ciddi anlamda zor. Çünkü benzer teknik donanıma sahip olan modeller arasında, olağan dışı farklar olabiliyor. Söz konusu kamera performansı olduğunda, araya pek çok farklı etkenin girdiğini unutmamak gerekiyor.

Dolayısıyla kamera performansı konusunda DxOMark’ın güvenilir bir adres olduğunu söyleyebiliriz. Zira DxOMark, kamera tarafında yaptığı puanlandırmalarda pek çok etkeni göz önüne alıyor. Nitekim bu test sonuçları da video ve fotoğraflarla okurlara net bir şekilde aktarılıyor.

Tam olarak bu sebeplerden ötürü, akıllı telefon üreticileri için DxOMark üzerinde yüksek puanlar alıp, zirveye yerleşmek hayli önemli.

Dünyanın en iyi kamerasına sahip telefonu Xiaomi Mi 10 Pro oldu

DxOMark’ta en iyi kameraya sahip telefonlar listesine baktığımızda, Huawei modellerinin ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Çinli üretici Leica ile yaptığı işbirliği neticesinde rakiplerine üstünlük sağlamış durumda.

Fakat geçtiğimiz gün tanıtılan Xiaomi Mi 10 Pro ile işler biraz değişmiş durumda. 4 ana kamerasıyla dikkat çeken Mi 10 Pro, DxOMark’tan aldığı 124 puanla zirvenin yeni sahibi oldu. Xiaomi Mi 10 Pro öncesinde zirvede 123 puanla Huawei’nin geçtiğimiz yıl tanıttığı amiral gemisi modeli Mate 30 Pro yer alıyordu.

DxOMark, Mi 10 Pro’nun fotoğraf performansına 134 puan verirken, video performansına ise 104 puan vermiş. Dilerseniz detaylara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Sonuç olarak Xiaomi Mi 10 Pro, an itibariyle dünyanın en iyi kamerasına sahip telefonu oldu. Muhtemelen Huawei bu unvanı önümüzdeki günlerde tanıtacağı yeni P serisi modeliyle geri alacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.