1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Eminem, Manchester bombalı saldırısına atıf yapan albümünü savundu
Eminem, Manchester bombalı saldırısına atıf yapan albümünü savundu

Eminem, Manchester bombalı saldırısına atıf yapan albümünü savundu

Şarkıcı Eminem, hiçbir tanıtım kampanyası yapmadan sürpriz şekilde piyasaya sürdüğü 'Music To Be Murdered By' isimli yeni albümündeki 'Unaccommodating' isimli parçaya gelen eleştirilere açık mektupla yanıt verdi.

A+A-

Britanya'nın Manchester şehrinde 2017'deki Ariana Grande konseri sırasında düzenlenen ve 22 can alan bombalı saldırıya atıf yapan 'Unaccommodating' isimli şarkısına özellikle şehrin müzik gruplarından belediye başkanına dek 'kırmızı çizgileri çiğnediği, hiç gerek yokken yaraları kanattığı' gibi eleştiriler alan Eminem, Twitter'dan açık mektup yayımladı.

Her çalışmasıyla tartışma yaratan ABD'li rapçi, "Oyunda 'bombalar uzağa' diye bağırmayı düşünüp taşınıyorum, sanki bir Ariana Grande konserinin dışında bekler gibi" demesinin ardından, patlama sesleri koyduğu şarkıya, "rutubetten nem kapanlar, kolay kırılan, cesaretini kaybedenler için yapılmadı" savunmasını getirdi.

Gerçek adı Marshall Mathers olan Eminem, 11. albümünde 'bazı sözlerle vicdanları şoke etmeyi amaçladığını, bunun insanı olumlu şekilde harekete geçirebileceğini' söyledi. Tepki gösterenlerin bağlamından kopardığı sözlerin birebir alınmaması, albüme hakim olan şiddetle ilgili ana tema bağlamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 

'Cinayetle kafayı bozup büyülenmiş bir toplumuz'
Üzerinden kan damlayan görselli açık mektubuna "Nazik dinleyici" diye başlayan ünlü sanatçı, şöyle devam etti:

"Bugünün harika dünyasında o kadar sıradan hale gelen cinayetle kafayı bozmuş kendinden geçmiş bir toplumuz. Ben de düşündüm ki niye bununla dalga geçmeyeyim ve altına ritm döşeyerek öldürmeyeyim? O yüzden silaha sarılmadan evvel izah etmeme izin verin."

'Maalesef karanlık gerçekten üzerimize çökmüştür'

"Bu albüm aşırı hassaslar için yapılmadı. Kanlı bir cinayetin çığlıklarından kolaylıkla inciniyor, cesaretiniz kırılıyorsa, bu size göre bir koleksiyon olmayabilir. Bazı parçalar öyle tasarlandı ki, vicdanları şoke etsin ki, bu olumlu eylemlere neden olabilir. Maalesef karanlık gerçekten üzerimize çökmüştür."

'Albümün kurbanları huzur içinde uyusun'

"Dolayısıyla gördüğünüz üzere bu örnekte cinayet her zaman kelime manasına gelmediği gibi hoşlukla da karşılanmıyor. Bu çubuklar sadece çekmecedeki en keskin bıçaklar için yapılmıştır. Albümün kurbanları huzur içinde uyusun. Geri kalanlar lütfen bir dahaki sefere daha dikkatli dinlesin. İyi geceler!"

"En derin sempatilerimle, Eminem."

2017 Las Vegas katliamına dair 'Darkness' şarkısı da eleştiriliyor
'Music To Be Murdered By' albümünün 'Darkness' isimli şarkısı da yine 2017 yılında ABD'nin Las Vegas kentinde silahlı bir kişinin ateş açarak 58 kişiyi katletmesini konu aldığından tartışma yarattı.

Katliamdan sesler içeren şarkı, silahlı saldırganı insanileştirmek açısından eleştiri topladı.

Eminem'in saldırgana psikanaliz yapmayı amaçladığı ve parçanın silah kontrolü mesajı verdiğine işaret etmesi, eleştirileri durdurmaya yetmedi.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.