1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan: Bayrağımıza uzanan elleri kırmaya hazır mıyız?
Erdoğan: Bayrağımıza uzanan elleri kırmaya hazır mıyız?

Erdoğan: Bayrağımıza uzanan elleri kırmaya hazır mıyız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen törende açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş halkının 'vatanı, bayrağı ve istikbali uğruna canını feda ettiğini ve Türklerin nasıl bir millet olduğunu dünyaya gösterdiğini' belirten Erdoğan, "Maraş'ın kahramanlığı bundan ibaret de değildir. 950'li yıllarda yine destansı bir mücadeleyi Bizans'a karşı veren Maraş halkı, tarihçileri kendine hayran bıraktırmıştır" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerinin devamında "Bizim davamız senlik, benlik davası değildir. İstiklal ve istikbal davasıdır. Bu sancağı yere düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Yürek de tek millettek bayraktek vatantek devlet diye vurdukça Türkiye'nin yıldızı hep yükselecektir. Hedeflerimize ulaşmamızı engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir" ifadesini kullandı.

Kendisini dinlemek üzere toplanan kalabalığa "Maraş, Kahramanmaraş. Bayrağımıza uzanan elleri kırmaya hazır mıyız? Ezanımızı susturmaya yeltenen hainleri tepelemeye hazır mıyız? Şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatan toprağımızdan bir avuç dahi gasp etmeyi aklından geçirenleri pişman etmeye hazır mıyız?" diye seslenen Erdoğan, şunları kaydetti:

  • Bu milletin 'Ekmeksiz yaşanır, vatansız yaşanmaz' dediğini unutanlar var. Ülkemizin bir süredir maruz kaldığı her saldırı, bir asır öncesinde kalan planları yeniden tedavüle sokulmaya çalışılmasının ürünüdür. Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbir amacına ulaşamayacaktır. Bunlardan birinin örneği Avrupa Parlamentosu'nda yaşandı. Dünya genelinde kırmızı bültenle aranan bölücüler Avrupa Parlamentosu'nda misafir edilip konuşturuldular.
  • Bu etkinlikte HDP ve Saadet Partili milletvekilleri de yer almışlardır. Şimdi biz bunlara işlem yapsak ortalığı ayağa kaldırırlar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önemli bir karara imza atmıştır. İspanya'da Batasuna partisini kapatılması kararı mahkeme tarafından doğru bulunmuştur. Bu karar terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayan, terör örgütlerinin eylemlerini kınamayan partilerin demokrasilerde yeri olmadığının kanıtıdır. Kimi siyasi ve siyasetçiler hakkında yürüttüğümüz işlemlerin doğruluğunu da kanıtlamış oldu. Belçika Yüksek Mahkemesi, terör örgütünü destekler maiyette karar aldı. Bu gelişmeler Avrupa ülkelerinin terör karşısındaki samimiyetsizliğinin birer tezahürüdür. Kendi yargı organlarının kararına uymayan ülkelerin itibarı kalmaz.
  • Türkiye'ye zarar verdiği için teröristlere kucak açanlar, aynı felaket başlarına çöreklendiğinde dert anlatacak kimse bulamazlar. Avrupa ilkelerini terör karşısında ilkeli bir duruş sergilemeye davet ediyorum.
  • Ne yaparsanız yapın, Türkiye 2023 hedeflerine Allah'ın izniyle ulaşacaktır. Bundan gözleri korkanlar, bozulan oyunlarının hıncıyla giderek daha pervasız bir şekilde üzerimize geliyor. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.