1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan: Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek
Erdoğan: Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek

Erdoğan: Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeydoğusu için varılan anlaşmaya ilişkin, "Şu andan itibaren 120 saatlik bir süreç işliyor" açıklamasında bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde kıldığı cuma namazı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeydoğusu için varılan anlaşmayı değerlendiren Erdoğan, "Şu andan itibaren 120 saatlik bir süreç işliyor. 120 saatlik süreç içeresinde malum terör örgütü YPG'nin, güvenli bölge olarak belirlediğimiz bölgeyi terk etmesi söz konusu" ifadesini kullandı.

Güvenli bölgeyi "32 kilometre derinliğinde ve 444 kilometre genişliğinde, Irak sınırına kadar" olarak tanımlayan Erdoğan, "Bizim anlaşmamızın bir özelliği de şu, şu anda oradaki güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek. Terör örgütü alanı terk ediyor mu göreceğiz" dedi.

'ÇATIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL, DEZENFORMASYONLARA KULAK ASMAYALIM'

​Erdoğan, "Bu süreci de ağırlıklı olarak Türkiye'nin riyasetinde ve birlikte bir dayanışma içerisinde yapma sözlerini aldık. Bu süreci Türkiye'nin riyasetinde ve birlikte yapma sözü aldık. Sürekli irtibat halinde olacağız, heyetlerimiz arasındaki görüşmeler devam edecek" diye konuştu.

Erdoğan, "Salı günü Sayın Putin ile görüşmem olacak. Sayın Putin ile yapılacak görüşmeyi de bu sürecin ayrı unsuru olarak kabul ediyorum" ifadesini kullandı.

Çatışma haberlerini yalanlayan Erdoğan, "Milli Savunma Bakanımdan aldığım haberle çatışma söz konusu değil. Dezenformasyonlara kulak asmayalım. Attığımız adımı güçlendirelim" dedi.

Erdoğan, Suriye'de bulunan ve daha önce yeri değiştirilen Süleyman Şah Türbesi'nin eski yerine götürülüp götürülmeyeceği yönündeki soruya, "Böyle bir şey söz konusu değil. Zaten eski yeri de bir taşımaydı" yanıtını verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.