1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan: Kudüs'ün İsrail'e verilme planı asla kabul edilemez
Erdoğan: Kudüs'ün İsrail'e verilme planı asla kabul edilemez

Erdoğan: Kudüs'ün İsrail'e verilme planı asla kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte açıkladığı, 'Yüzyılın Anlaşması' adını verdiği 'Ortadoğu Barış Planı'na tepki gösterdi. Erdoğan

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • (Trump'ın sözde barış planı) Bu, Filistinlilerin haklarını yok sayma ve İsrail'in işgalini meşrulaştırma planıdır. Kudüs Müslümanların kutsalıdır. Kudüs'ün İsrail'e verilme planı asla kabul edilemez. Açıklanan plan, barışa ve çözüme hizmet etmeyecektir.

  • Şu an itibarıyla Türkiye olarak biz Ortadoğu'da masada belirleyici ülkeyiz. Sağa sola yalpalayan ülke değiliz.

'Astana süreci diye bir şey kalmadı'

  • Astana süreci diye bir şey kalmadı. Süreci yeniden ayağa kaldırmak, Türkiye, Rusya, İran ne yapabilir, bakmak lazım.
  • (Soçi ve Astana) Bu anlaşmalara Rusya'nın sadık kalması halinde, biz de sadakatle yola devam ederiz. Şu an itibarıyla Rusya sadık değil.
  • Rusya ile sadık ortaklar isek, tavrını belli edecek. Ya Suriye ile olan süreci farklı yürütecek ya da Türkiye ile süreci farklı yürütecek.
  • Eğer biz savunma sanayisinde kendi üretimimizle yerli-milli adımları atmamış olsaydık, şu anda terörle mücadelede çökerdik.

'Deprem vergileri hangi amaç için toplandıysa onun için harcandı'

  • (Koronavirüs salgını) Türkiye içinde şu an itibarıyla herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Her türlü tedbir alınarak adım atılıyor.
  • (Elazığ depremi) Zemin etütlerinden sonra inşaatları başlatacağız ki bu bizim için 3-4 aylık, bilemedin 5 aylık iştir.
  • (Deprem vergisi) Hangi amaç için toplanmışsa bugüne kadar o gaye için harcandı. Onun dışında bir yere harcama tavrı içinde olmadık, olmayız.

Ayrıntılar geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.