1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması: Henüz istediğimiz tavır yok
Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması: Henüz istediğimiz tavır yok

Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması: Henüz istediğimiz tavır yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da düzenlenen saldırıyla ilgili olarak "Terörle mücadeleyi yılmadan sürdüreceğiz" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Diyarbakır'da düzenlenen saldırıyla ilgili olarak "Olay dün gece vuku buldu. İlk etapta 4 sonra şehit sayımız 7'ye yükseldi. 10 kadar yaralımız var. Allah şehitlerimize rahmet yaralılarımıza şifalar eylesin" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Şehit aileleriyle görüştüm. Biz yıllardır aşiret olarak çok şehit verdik, bunlar bizi yıldıramaz diyorlar. Bu olaylar terörle mücadelemizde ciddi manada çılgınlık bunlarda söz konusu. Bu mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. İnanıyorum ki biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bu işten galip gelecektir." 

'TRUMP'LA BÜYÜK İHTİMALLE BİR GÖRÜŞMEMİZ OLACAK'

Erdoğan, güvenli bölge planıyla ilgili olarak da "Henüz istediğimiz tavır yok, Trump'la büyük ihtimalle bir görüşmemiz olacak" dedi.

'ANNELERİN DURUŞU SIRADAN BİR OLAY DEĞİL'

Erdoğan, Diyarbakır'da HDP binası önünde oturma eylemi yapan annelerle ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Annelerin duruşu sıradan bir olay değil. Burada canı yanan anneler var. Evlat acısı nedir anneler iyi bilir. Bu iş serbest bırakılmış olsa burada öyle 28 aile falan değil binlerce insan oraya gidecek. Bir yerde korku olayı da var. Şu anda STK'lar vs Diyarbakır'a gelmeye başladılar. Ben analara şunu söylüyorum, devlet olarak yanınızdayız. Süreci takip ediyoruz. Burada PKK, siyasi uzantısı HDP yapacakları varsa yaparlar. Bu işi Meclis'e taşımak suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayesine prim vermeyiz. Biz zaten Gabar'da, Tendürek'te Bestler Deresi'nde yapılması gerekenleri yapıyoruz. Annelerin sayılarının artacağını düşünüyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.