1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 'Erkek sporu' denmesine aldırmadığı boksta şampiyon oldu
'Erkek sporu' denmesine aldırmadığı boksta şampiyon oldu

'Erkek sporu' denmesine aldırmadığı boksta şampiyon oldu

"Farklı branş dene" söylemlerine rağmen iki yıl önce başladığı boksta Türkiye şampiyonu olan Gamze Soğuksu, Dünya Şampiyonası'na katılmayı hedefliyor.

A+A-

Genç boksör Gamze Soğuksu, "erkek sporu" denmesine aldırış etmeden başladığı boksta Türkiye şampiyonu oldu.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan 9. sınıf öğrencisi Gamze Soğuksu, küçük yaşlardan bu yana farklı spor dallarıyla ilgilendi.

İki yıl önce annesini kaybeden 15 yaşındaki sporcu, ağabeyinin desteğiyle aynı sene boksla tanıştı.

Çevresindekilerin, "Boks erkek sporu, farklı branş dene." şeklindeki söylemlerine aldırış etmeyen Gamze, Merkez Spor Kulübünde boksa başladı.

Ağabeyi ve antrenörlerinin desteğiyle boksu seven Gamze, Nevşehir'de düzenlenen Türkiye Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda rakiplerini eleyerek 46 kiloda şampiyonluğa ulaştı.

Özel Ordu Bilim Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Gamze Soğuksu, yaptığı açıklamada, erkek sporu olduğunu düşündüğü boksta ilk zamanlarda çok sıkıldığını kaydetti.

Başka kız öğrencilerin de aynı spora yönelmesiyle keyif almaya başladığını belirten Gamze, "Çevremdekiler boksla ilgilenmemi istemiyordu. 'Boks erkek sporu, başka spor branşları dene.' diyorlardı. Daha önce birçok branşı denediğim için diğer sporları boks gibi eğlenceli bulmuyordum. Bu yüzden boksa başladım ve keyif aldım. Geçen yıl sürekli boks yapamıyordum ama bu sene hiç aksatmadım." diye konuştu.

Gamze Soğuksu, her gün 4-5 saatlik çalışma programlarının olduğunu, ısınma hareketleri, gölge boksu ve maç yaparak kendilerini geliştirdiklerini söyledi.

İlk kez Türkiye Şampiyonası organizasyonunda yer aldığını ve Nevşehir'den madalya ile döndüğünü aktaran Gamze, "Maç sırasında heyecanlandım ama ailem ve bana güvenenler için o madalyayı almam gerekiyordu, aldım. Bunun için de mutluyum." ifadelerini kullandı.

Ailesinden destek

Gamze Soğuksu, annesinin iki yıl önce vefat ettiğini, babası ve iki ağabeyi ile yaşadığını anlatarak, şunları ifade etti:

"Ailemin bu sporda bana desteği büyük. Zaten boksa başlamam ağabeyimin sayesinde olmuştu. İbrahim hoca ile ağabeyim konuşmuştu. Daha sonra liseye geçince bu madalyayı almak için sürekli antrenmanlara gelmem gerekiyordu. Ağabeyim gelmediğim bir gün dahi olsa beni uyarıyordu."

Boksu severek yaptığına dikkati çeken Gamze, bu spora hedefleri doğrultusunda devam edeceğini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.