1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları 2021 baharında yapılabilir
Ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları 2021 baharında yapılabilir

Ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları 2021 baharında yapılabilir

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, gelecek yıla ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunlarının 2021 yazından önce yapılmasına kapı araladı.

A+A-

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için bir yıl erteleme kararının açıklanması sonrası, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı (IOC) Thomas Bach, değerlendirmelerde bulundu. Bach, yeni tarih belirlenmesinin tüm tarafların feda, ödün ve uzlaşısını gerektirdiğini söyledi.

"Bizim görevimiz Olimpiyat Oyunlarını düzenlemek ve atletlerin hayallerinin gerçekleşmesini sağlamak" diyen IOC Başkanı, tarihi yeniden belirlenecek Olimpiyat Oyunlarının 2021 yazı bitmeden düzenlenmesinin icap ettiğini, ancak bundan henüz belirlenmemiş tarihlerin illa yaz aylarına denk getirileceği anlamının çıkarılmaması gerektiğini söyledi. 

Bach, yeni tarih için dikkatli planlama gerektiğini anlatırken, "Bu devasa bir yapboz oyunu gibi. Bir parça çekiyorsunuz ve tüm yapboz mahvoluyor" dedi. 

Bu, Olimpiyatların 124 yıllık modern tarihinde dünya savaşları dışındaki ilk erteleme niteliğinde.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, spor organizasyonları içinde en son ertelenen oldu, sporcuların ve örgütlerinin Japon hükümeti ve IOC'ye geri adım attırmak için inanılmaz baskı yapması gerekti.

Erteleme, Japonya'ya ağır darbe oldu, çünkü hükümet, Tokyo'nun 2020 evsahipliğine halihazırda 12 milyar dolar yatırım yapmıştı.

Kaçınılmaz olan erteleme kararının zamanında alınamaması ise IOC ile Bach'ın prestijine ağır darbe indirdi. 

Hazırlıkları denetleyen IOC koordinasyon komisyonu artık pandemi nedeniyle bütün spor organizasyonlarının ertelenmesi yüzünden kaotik spor takvimi içinden gelecek yıl için uygun tarih ayarlamaya odaklanacak.

Komisyonun tarih belirleyecek görev gücüne "İşte başlıyoruz" adı konuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.