1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Google Huawei konusunda geri adım attı
Google Huawei konusunda geri adım attı

Google Huawei konusunda geri adım attı

Google'ın Huawei ile olan ilişkilerini askıya almasının ardından ilk kez geri adım attı ve Mate 20 Pro Android 10 Q Beta programına geri döndü.

A+A-

Son günlerin popüler konusu olan Google Huawei gerginliğinde yeni bir adım atıldı. Google'ın Huawei cihazları Android listesinden çıkarmasının ardından bir sonraki işletim sistemi olan Android 10 Q Beta programından da Huawei Mate 20 Pro çıkarılmıştı.

Google Huawei konusunda geri adım attı

Bu gelişmelerden sonra Google cephesinden ilk geri adım geldi. Huawei Mate 20 Pro, Android 10 Q Beta programına geri alındı. Google'ın Android geliştiricileri için açtığı resmi internet sitesinde Huawei Mate 20 Pro cep telefonunun tekrar konulduğu görülüyor. Bu da telefonun Android 10 Q işletim sistemi güncellemesi alabileceğinin önemli bir işareti olarak algılanabilir.

Ancak ABD Başkanı Donald Trump tarafından alınan Amerikalı şirketlerin ulusal güvenliği tehdit eden markalarla çalmaması kararının Google'ı ilerleyen günlerde nasıl etkileyeceği bilinmiyor. Şimdilik bu model listeye tekrar alınsa da uzun vadede neler olabileceğini kesin olarak bilmek zor.

Bu tarz geri adımlar sadece Google'dan değil daha önce Wi-Fi Alliance, JEDEC ve Bluetooth SIG ve SD Association tarafından da atıldığını belirtelim. Sektörün önde gelen mesleki kuruluşları Huawei'yi üyelik listelerinden çıkarmış ancak sonra geri koymuşlardı.

ABD Başkanı tarafından alınan karar sadece Huawei'yi değil onunla iş yapan GoogleMicrosoftIntel ve ARM gibi firmaları da ciddi zarara sokuyor. Bu bakımdan alınan kararların nasıl uygulanabileceği şimdilik net değil.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.