1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Google Maps değişiyor!
Google Maps değişiyor!

Google Maps değişiyor!

Google Maps'in bilgisayar sürümünde artık Dünyayı düz bir zemin olarak değil, küre şeklinde görmek mümkün olacak.

A+A-

Google Maps'in bilgisayar sürümünde artık Dünyayı düz bir zemin olarak değil, küre şeklinde görmek mümkün olacak. Biz dünyanın düz değil yuvarlak olduğunu söylüyoruz, ancak sizinde bildiğiniz gibi bu konuda bir takım akımlar da başlatılmış durumda...

Roketle uçmaya çalışıp Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak isteyenler mi dersiniz, en yüksek tepelere çıkıp ''bak düz işte'' diyenler mi dersiniz... 

Dünyanın Geoit şeklinin haritalarda gösterilmesi yıllardır tartışmaları süren bir konuydu zaten. Geoit şeklin düz zemine yansıtılması veya kıtaların olduğundan büyük görünmeleri sebebiyle firmaların pek yanaşmadığı bir konu. Çünkü bu başlı başına yanlış bir bakış açısı. Kısacası okullarda gördüğünüz o harita düzenini lütfen unutun, sahte!

Google, kısa süre önce yaptığı açıklamayla, Google Maps'i 3D Küre şekline getireceklerini açıkladı.

Google Chrome, Firefox ve Edge tarayıcılardan Google Maps'e girildiğinde, mouse yardımıyla haritadan uzaklaşıp, küre hali görünebilir. Yeni güncellemeyle Dünya bir nevi dışarıdan görülebilecek ve kaydırma yöntemiyle bir kıtadan diğerine geçebileceksiniz.

2 boyutlu haritada bazı kıtaların boyutlarının hatalı olması çok eleştiri alan bir konu olmuştu. Google Maps yeni 3D haritasıyla bunu da çözmüş olacak. Grönland'ın küçük olmasına rağmen, Afrika kıtasının boyutunda görünmesi en dikkat çeken hatalardan biriydi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.