1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Google-Microsoft savaşı Swiftkey ile başladı
Google-Microsoft savaşı Swiftkey ile başladı

Google-Microsoft savaşı Swiftkey ile başladı

Google, Microsoft'un sahibi olduğu Swiftkey uygulamasına erişim engeli vermeye hazırlanıyor. İki teknoloji devinin soğuk savaşı başladı.

A+A-

Mobil cihazlarda sanal klavye özelleştirmeleri sunan Swiftkey uygulaması oldukça popüler ve dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Bu uygulamaya Google cephesinden yeni bir engel geldi. Microsoft'un sahibi olduğu Swiftkey uygulaması Google hesapları tarafından kullanılamayacak.

Google-Microsoft savaşı Swiftkey ile başladı

Google'ın Gmail kullanıcılarına bir e-posta ile duyurduğu bilgiye göre Swiftkey'i Google hesabı üzerinden kullananlar 15 Temmuz 2019 tarihinden itibaren bu servisi aktif edemeyecekler. Alınan karar çok büyük bir etkisi olmasa da (kullanıcılar sadece Swiftkey'i girerken Google hesaplarını kullanıyorlardı) perde arkasında Microsoft ile Google arasında gizli bir savaşın başladığının emaresi olarak görülüyor.

Zira kısa bir süre önce Microsoft Slack gibi kendisine ait uygulamalarda Google Docs gibi Google servislerinin kullanılmasını yasaklamıştı. Swift ile ilgili alınan bu kararın Google cephesinden hızlı bir yanıt olduğu düşünülüyor.

Öte yandan Swift uygulaması Huawei gibi markaların cep telefonlarında yüklü olarak geliyor ve silinemiyor. Gogle'ın bu kararı almasının bir sebebi olarak da bu uygulamanın her şeyi kayıt ettiği iddiaları yer alıyor.

Google'ın Swiftkey'i Gmail hesabına bağlı olarak kullananlara gönderdiği mesajı aşağıda görebilirsiniz: 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.