1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hamile çocuk skandalını ortaya çıkaran görevliye yine sürgün
Hamile çocuk skandalını ortaya çıkaran görevliye yine sürgün

Hamile çocuk skandalını ortaya çıkaran görevliye yine sürgün

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ndeki "hamile çocuklar" skandalını ortaya çıkaran İclal Nergiz’in yeniden hastane binası içinde görevlendirilmesini içeren yazı, altı gün sonra iptal edildi.

A+A-

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, sosyal hizmet uzmanı Nergiz, geçen 2 Ekim’de hamile çocuklara ilişkin kayıtları hastane yönetimine bildirdikten sonra hastaneden "sürülerek" Sefaköy’de bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde görevlendirilmişti.

Nergiz bu birimde çalıştığı süreçte hastane yönetimi 12 Ocak’ta yeni bir karar aldı. Bu kararla Nergiz, hastane binası içinde bulunan Çocuk Ergen Turkuaz Umutlar Merkezi’nde görevlendirildi. Olayın gündeme gelmesinden altı gün sonra hastane yönetimi yeni bir kararla Nergiz’in görevlendirme kararının iptal edildiğini belirtti.

Hastanenin başhekimi Doç. Dr. Kerem Erkalp görevlendirme yazısına ilişkin alınan iptal kararının kendi tasarrufları olduğuna belirterek, “Bunu sorgulamak gazetecinin görevi değil” yanıtı verdi.

Küçükçekmece ilçesindeki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 2017’de 5 aylık süreçte getirilen yaşı 18’in altında 115 çocuğun kayıtlara geçmediği ve polise suç ihbarında bulunulmadığını ortaya çıkmıştı. Bu çocuklardan 38’i 15 yaşından küçük.

Küçükçekmece savcılığı, konuyla ilgili iki hastane görevlisi hakkında "suçu bildirmemek" ve "çocuklara cinsel saldırı" suçları kapsamında iki ayrı soruşturma yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.