1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Hepsiburada, Trendyol, Morhipo ve DeFacto hacklendi iddiası
Hepsiburada, Trendyol, Morhipo ve DeFacto hacklendi iddiası

Hepsiburada, Trendyol, Morhipo ve DeFacto hacklendi iddiası

WhatsApp gruplarında dolaşan bir ses kaydına göre Hepsiburada, Trendyol, Morhipo ve DeFacto e-ticaret sitelerinin hacklendiği iddia edildi.

A+A-

Dedikodu gazetesi yeniden işbaşında. WhatsApp gruplarında dolaşan ve bir erkek sesinin anlattığı olaya göre HepsiburadaTrendyol, Morhipo ve DeFacto'nun internet siteleri siber saldırganlar tarafından hacklendi. Ses kaydındaki iddiaya göre ise bu sitelerdeki bütün kullanıcı bilgileri, kredi kartı bilgileri ve şifreler saldırganların eline geçti. Ses kaydında bilgi veren kişi ise önlem olarak kredi kartı bilgilerini silmeyi öneriyor. Ayrıca ses kaydındaki kişi PR çalışması için bir link oluşturacaklarını ve konuyu takip edeceklerini belirtiyor.

Hepsiburada, Trendyol, Morhipo ve DeFacto hacklendi iddiası

Konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmediğini belirtelim. Ancak internette dolaşan ses kaydının gerçekçi olmadığı da ortada. Zira siber bir saldırı durumunda kredi kartı bilgilerini silmenin pek bir faydası olmuyor. Ayrıca bu e-ticaret sitelerinin her biri bağımsız altyapılar üzerinden çalışıyor. Hepsinin aynı anda saldırıya uğrayıp bilgilerinin çalınma ihtimali de pek mümkün değil.

Öte yandan ses kaydında haberin kaynağı olarak gösterilen site de hackerlar tarafından kullanılıyor. Yani haberin kaynağının güvenli olmadığını da belirtelim.

İddialarla ilgili olarak HepsiburadaTrendyol, Morhipo ve DeFacto bir açıklama yapmadı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.