1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Honda’nın elektrikli aracında ayna yerine kamera kullanılacak!
Honda’nın elektrikli aracında ayna yerine kamera kullanılacak!

Honda’nın elektrikli aracında ayna yerine kamera kullanılacak!

Kompakt elektrikli aracı 'Honda E' için bazı Avrupa ülkelerinde rezervasyon almaya başlayan Japon üretici, aracında geleneksel aynalar yerine kameralar kullanacak.

A+A-

Honda'nın e adı verdiği elektrikli şehir otomobili yeniliklerle geliyor. Otomobilin en çok dikkat çeken özelliği ise yan aynaların yerine koyulmuş olan kameralar. Bu kameralar sayesinde aracın arkasını kapı içindeki ekranlara yansıyan görüntülerle görebileceksiniz!

Honda’nın elektrikli aracında ayna yerine kamera kullanılacak!

Japon otomotiv firması Honda’nın küçük elektrikli aracı Honda E’nin dikiz aynaları kameralarla yer değiştiriyor. Üstelik bu değişiklik Avrupa’da satışa çıkacak bütün Honda E’ler için geçerli. Yeni kompakt kameralar, aynaların yerine oturtulacak ve sürücüler için de araç içinde gösterge panelinin her iki tarafında altı inçlik ekranlar bulunacak. Honda bu değişikliğin sürtünmeyi azaltacağını, verimliliği artıracağını ve sürücülere daha iyi bir perspektif sunacağını iddia ediyor.

Bu radikal yenilik sayesinde sürücüler “normal görüş” ve “geniş görüş” arasında seçim yapabilecek ve her iki seçenek de görüş alanını geleneksel yan aynalara kıyasla daha da genişletecek, kör noktaları sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 50 azaltacak. Hatta gelişmiş kamera açısı, görüşü daha da artıracak. İç ekranlardaki parlaklık seviyeleri ışık koşullarına göre otomatik olarak ayarlanabilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.