1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Huawei Google ve Amerika’ya inat gelirlerini arttırdı!
Huawei Google ve Amerika’ya inat gelirlerini arttırdı!

Huawei Google ve Amerika’ya inat gelirlerini arttırdı!

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Huawei, Google ve Trump hükümetinin baskısına rağmen gelirlerini arttırdı.

A+A-

Şu aralar gündem koronavirüs salgını olsa da geçtiğimiz yılın sonlarına kadar ABD – Çin arasındaki ticaret savaşını konuşuyorduk. Bu savaş en çok da Huawei’nin üzerinden yürüyordu. Trump hükümeti çekinmeden Huawei’yi açık hedef haline getirmişti.

Son olarak Google servislerinin Huawei telefonlarında kullanılamayacağı açıklanmıştı. Bu girişimin Huawei’ye kan kaybı yaşatması bekleniyordu. Aynı şekilde Trump’ın da 5G alt yapısını Huawei ile birlikte oluşturan ülkelere açık tehditleri söz konusuydu.

Huawei Google ve Amerika’ya inat gelirlerini arttırdı!

Hem Google, hem de Trump hükümetinin baskısına rağmen Huawei geçtiğimiz yıl gelirlerini önemli bir ölçüde arttırmayı başardı. Dilerseniz konu hakkında Huawei tarafından yapılan açıklamaya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Huawei 2019 yılına ait faaliyet raporuna ilişkin verileri, şirketin dönüşümlü CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Eric Xu sözcülüğünde açıkladı. Şirketin 2019'daki küresel satış geliri yıllık %19,1’lik artışla “123 milyar dolar” olarak açıklanırken; net karı ise 9 milyar dolara ulaştı.

Şirketin operasyon kaynaklı nakit akışı ise yıllık %22,4 oranındaki artışla 13,1 milyar doları aştı. Huawei, uzun vadeli ve sürdürülebilir araştırma yatırımlarının bir parçası olarak 2019 gelirinin %15,5'ini (131,7 milyar Yuan, yaklaşık 19 milyar dolar) Ar-Ge'ye yatırdı. Şirketin son 10 yıl içindeki toplam Ar-Ge yatırımının ise 84 milyar dolardan fazla olduğu belirtildi.

2019’un Huawei için olağan dışı bir yıl olduğunu söyleyen Huawei Dönüşümlü CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Eric Xu, yaptığı değerlendirmede; “Karşı karşıya kaldığımız birçok dış kaynaklı baskıya rağmen, işimiz ve müşterilerimiz için değer yaratmaya odaklandık. Tüm dünyadaki iş ortaklarımızın güvenini kaybetmemek için üstün bir çaba sarf ettik. Sonuç olarak, işimizde herhangi bir kayıp yaşamadık ve emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.