1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Huawei için tehlike çanları yeniden çalıyor
Huawei için tehlike çanları yeniden çalıyor

Huawei için tehlike çanları yeniden çalıyor

Amerika Huawei arasında ipler tekrardan gerildi. ABD, Çinli üreticinin ağlardaki önemli bilgilere erişebildiğini iddia etti.

A+A-

Geçtiğimiz yıl Amerika ve Huawei arasındaki gerilim adeta zirve yapmıştı. Trump hükümetinin Çinli şirketi kara listeye almasının ardından Google ve Qualcomm başta olmak üzere, Intel, Broadcom, Facebook, ARM gibi sektörün önde gelen isimleri de Huawei’ye yaptırım kararı almıştı.

2019’un ortalarına doğru Trump, Huawei’nin artık kara listede yer almasını gerektirecek bir durum olmadığını ve geçici ticaret lisansı verileceğini duyurmuş, Çinli üretici de rahat bir nefes almıştı.

Huawei için tehlike çanları yeniden çalıyor

Fakat görünen o ki Amerika ve Huawei arasındaki savaş henüz bitmiş değil. Zira dün Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien Huawei’nin dünyanın dört bir yanına sattığı tüm sistemlerde arka kapılar olduğunu açıkladı. Peki bu ne anlama geliyor?

O’Brien’in iddiasına göre, Huawei 4G alt yapısıyla donattığı tüm sistemlere, müşterilerin haberi olmaksızın girebiliyor. Böylece gizli tutulması gereken tüm veri ve belgelere de erişebiliyor.

Hatta Amerika bu konu hakkında elinde belgelerin olduğunu ve şu anda bu belgelerin gizli tutulduğunu da iddia ediyor. Bu gizli belgeler şimdilik yalnızca İngiltere ve Almanya ile paylaşılmış.

Elbette ABD’nin bu iddialarının ne kadar doğru olduğu şimdilik belirsiz. Zira elimizde belgeler var diyorlar fakat bu belgeleri paylaşmıyorlar. Sonuç ne olursa olsun önümüzdeki günlerde ABD tarafından Huawei’ye yani bir yaptırım gelecek gibi görünüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.