1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Huawei kendi işletim sistemine geçiyor!
Huawei kendi işletim sistemine geçiyor!

Huawei kendi işletim sistemine geçiyor!

Huawei'nin kendi işletim sistemine sahip yeni bir cep telefonu modelini bu yıl piyasaya süreceği iddia edildi.

A+A-

Son aylarda zor günler geçiren ve ABD-Çin ticaret savaşının ortasında kalan HuaweiGoogle'ın Android işletim sistemi ile ilgili yasaklarına takılınca yeni bir çözüm buldu. Firma kendi işletim sistemini geliştirmeye başladığını zaten açıklamıştı. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan bilgiye göre Huawei kendi işletim sistemi HongMeng OSkullanan ilk telefonu bu yıl piyasaya sürecek.

Huawei kendi işletim sistemine geçiyor!

İlk etapta Çin'de piyasaya sürülmesi beklenen telefonun 2000 Yuan (yaklaşık 288 dolar) fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Orta seviye telefonun çok satmak hedefine sahip olmadığı , daha çok HongMeng işletim sistemini tanıtmak için üretildiği düşünülüyor.

Huawei 9 Ağustos'ta Çin'in Dongguan şehrinde bir geliştirici konferansı düzenliyor. Bu konferansta yeni işletim sisteminin tanıtılması bekleniyor. Öte yandan yine konferansta Huwaei'nin alt markası olan Honor marka bir televizyonun da duyurulması beklentiler arasında yer alıyor. Televizyonda HongMeng işletim sistemi olacağı da iddialar arasında yer alıyor.

ABD ve Google ile sorun yaşadıktan sonra kendi işletim sistemi geliştirmelerine daha fazla eğilen Huawei'nin eninde sonunda HongMeng'i piyasaya süreceği biliniyordu. Ancak ekosistem oluşturmak, uygulama geliştirmek ve bunu yaygın hale getirmek için önünde uzun bir süre olduğunu da belirtelim. Zaten firma da bunun farkında ve uzun soluklu bir işletim sistemi stratejisi için çalışmalar yapıyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.