1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Huawei kullanıcılarına bir kötü haber daha!
Huawei kullanıcılarına bir kötü haber daha!

Huawei kullanıcılarına bir kötü haber daha!

ABD Başkanı Donald Trump, Huawei’nin mevcutta yürürlükte olan ticaret engelinin 1 yıl daha uzatılmasına karar verdi.

A+A-

Son yıllarda akıllı telefon pazarındaki gücünü iyiden iyiye arttıran Huawei, dünyanın önde gelen pek çok ülkesinin 5G alt yapısını kurmaya başlayınca Trump’ın hedefi haline geldi. Çinli üreticiye pek çok suçlama yönelten Trump hükümeti, Huawei’yi ulusal bir tehdit olarak ilan etmiş ve ABD merkezli şirketlerle ticaret yapmasını yasaklamıştı.

Bu yasak kapsamında Huawei modellerindeki Google servisleri desteği de ortadan kalkmıştı. Google kendi servislerinin bu uygulamadan muaf tutulması gerekçesiyle hükümete başvuruda bulunmuş lakin ret cevabı almıştı.

Huawei kullanıcılarına bir kötü haber daha!

ABD hükümetinin şu sıralar koronavirüs salgını nedeniyle fazlasıyla meşgul olduğunu biliyoruz. Lakin bu durum bile Trump’ın Huawei’yi unutmasına etken değil. Zira ABD Başkanı Huawei’nin mevcutta yürürlükte olan ticaret engelinin 1 yıl daha uzatılmasına karar verdi.

Dolayısıyla önümüzdeki 1 yıl boyunca yeni çıkan Huawei modellerinde de Google servisleri yer almayacak. Muhtemelen bu süreçte daha önce satışa çıkmış olan Huawei ve Honor modellerinde de güncelleme sorunları ortaya çıkabilir.

Görünen o ki Çinli üretici bu durumdan tamamen kurtulmak istiyorsa HMS’ı güçlendirip kendi ekosistemini kurmalı. Hatta HarmonyOS ismiyle sızdırılan mobil işletim sistemini de ciddi ciddi yaygınlaştırmayı düşünebilir. Çünkü Google servisleri olmadan Android kullanmak pek de cazip durmuyor.

Tabi ki herşeyden önce Çinli üreticinin uygulama geliştiricilerini kendi uygulama mağazasına çekmesi gerekiyor. Zira HMS hala uygulama verimliliği ve zenginliği tarafında Google Play’in çok gerisinde.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.