1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Huawei’den Google alternatifi: Petal Search
Huawei’den Google alternatifi: Petal Search

Huawei’den Google alternatifi: Petal Search

ABD’nin yaptırımları sonrası Google ile olan ilişiği kesilen Huawei, kendi arama motorunu resmi olarak yayınladı. İşte karşınızda Petal Search!

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptırımların bir sene daha uzatılacağını açıklamasının ardından harekete geçen Huawei yetkilileri, Google’a olan bağımlılığını büyük oranda azaltıyor. AppGallery ile Play Store’a artık muhtaç olmadığını herkese gösteren şirket, diğer servisler konusunda da kullanıcılarını üzmeyecek gibi görünüyor. Yaptırımlar yüzünden Google servislerini telefonlarına yükleyemeyen Huawei, kendi arama motorunu da bundan sonraki süreçte kullanıcılarına sunuyor. İşte karşınızda Petal Search!

Huawei’den Google alternatifi: Petal Search

Yeni arama motorunu resmi olarak yayınlayan şirket, Petal Search’ü AppGallery üzerinden kullanıcılarına sundu. Yani bundan sonra AppGallery sayesinde Petal Search arama motoru telefonlara indirilebilecek. Bu sayede üçüncü parti üreticilerin uygulama APK’larını indirmek çok daha kolay hale geliyor. Buna ek olarak yine Petal Search üzerinden AppGallery’de hali hazırda var olan uygulamaları da indirmek mümkün oluyor.

Aranılan uygulamanın AppGallery’de olmaması halinde ise arama motoru kullanıcıları APKPure gibi alternatif bir yere yönlendiriyor. Örnek vermek gerekirse Huawei’nin kendi mağazası üzerinden hala Instagram ve Facebook gibi popüler sosyal medya platformları hala bulunmuyor. Çin merkezli teknoloji devinin ilerleyen zamanlarda da Google yüzünden doğan boşluğu kapatmak için çalışmalarını arttırarak devam ettirmesi bekleniyor. Bu çalışmalar var olanları geliştirmenin yanı sıra yeni uygulamaları da kapsıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.