1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul'da kritik imar değişikliği
İstanbul'da kritik imar değişikliği

İstanbul'da kritik imar değişikliği

Yeni yönetmeliğe göre; her konutta en az 1 oturma odası, 1 yatak odası, 1 mutfak, 1 banyo ve 1 tuvalet bulunacak.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni İstanbul İmar Yönetmeliği'ni hazırladı. Yeni yönetmeliğe göre; her konutta en az 1 oturma odası, 1 yatak odası, 1 mutfak, 1 banyo ve 1 tuvalet bulunacak. Yönetmelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onaylamasının ardından yürürlüğe girecek. Yönetmeliğin onaylanması halinde 1+0 olarak bilinen stüdyo dairelere artık yasak getirilmiş olacak.

İBB Meclisi'nin Ocak ayı oturumunda oy çokluğu ile kabul edilen yönetmeliğin ayrıntılarını, İBB Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Temel Başalan açıkladı. Yeni düzenlemeler hakkında bilgi veren Başalan, "Tanımlar bölümüne; asansör tescil belgesi ve iskele izin belgesi, kat terası, süs havuzu ve yeşil çatı tanımı eklenmiştir. Yapıların estetiğinde belediyelerin yetkisi, otopark uygulamaları, raylı sistem güzergâhları ve köprülü geçişler başlıkları da eklendi. Ayrıca, ifraz ve tevhit işlemleri, parsele ilişkin hükümler, binalara kod verilmesi ve kademe, bahçe tesfiyeleri, bodrum katlar, katlar alanı, bahçe mesafeleri, kat yükseklikleri, yapı ölçüleri, bina giriş ve rampaları, merdivenler, asansörler, kapı ve pencereler, çatılar, saçaklar, kapıcı dairesi, bekçi odası, kontrol kulübeleri ve müştemilatlara ilişkin hususlar İstanbul ölçeğinde yeniden düzenlendi. Yeni imar yönetmeliği ile kentsel dönüşümü ve uygulamasını kolaylaştıran, halkımızın lehine sonuçlar doğuran yeni düzenlemeler getirilmiştir" diye konuştu.

BAKANLIĞIN ONAYININ ARDINDAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Başalan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girdiğini; yönetmelikte, büyükşehir ve il belediyelerinin değiştirilemeyecek maddeler haricinde kendisine göre bir yönetmelik hazırlayarak bakanlığın onayına sunabileceğinin belirtildiğini ifade etti.

"İBB olarak tüm ilçe belediyelerimizle istişare ederek bu yönetmeliği hazırladık" diyen Başalan, şunları söyledi:

“Bakanlık yönetmeliğinin değiştirilebilecek kısımları İBB tarafından revize edilerek, İstanbul için fen, sağlık ve sürdürebilir çevre şartlarına uygun yapılaşmanın sağlanabilmesi, ilçe belediyelerimizde uygulamada karşılaşılan sorunlara çözüm üretilebilmesi, uygulama birliğinin sağlanabilmesi amacıyla İBB İmar Müdürlüğümüz ilçe belediyeleriyle yapılan istişare neticesinde bu yönetmeliği hazırladı. İBB Meclisi tarafından kabul edilen İstanbul İmar Yönetmeliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylandıktan sonra yürürlüğe girecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.