1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul'da #LasTesis protestosu sırasında gözaltına alınan kadınlar adli kontrol şartıyla serbest
İstanbul'da #LasTesis protestosu sırasında gözaltına alınan kadınlar adli kontrol şartıyla serbest

İstanbul'da #LasTesis protestosu sırasında gözaltına alınan kadınlar adli kontrol şartıyla serbest

Şilili kadınların cinsel saldırı ve kadın cinayetlerini protesto için başlattığı ve tüm dünyaya yayılan #LasTesis adlı danslı gösteriyi dün İstanbul'da gerçekleştiren kadınlara polis müdahale etti.

A+A-

İstanbul'da dün Kadıköy İskele Meydanı'nda Kadın Meclisleri'nin çağrısı üzerine Şili'de başlayan akıma destek vermek üzere yüzlerce kadının gerçekleştirdiği #LasTesis performansı sonrası gözaltına alınan 6 kadın adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Avukat Tuba Torun, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız adli kontrolle serbest. Yalnız şunu bilmemiz lazım: Aslında yine cezalandırıldık. Haftada bir imza, insan özgürlüğüne konulan ağır bir tedbirdir. Tüm bunlar zaten hiç yaşanmaması gerekirdi. Bunu hiç unutmayalım ve mücadelemize daha güçlü devam edelim" ifadelerini kullandı.

​Aralarında 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız' Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim ve platform temsilcilerinden Ayşen Ece Kavas’ın da bulunduğu gözaltına alınan 7 kadından de dün gece serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınanlara 'toplantı ve yürüyüş kanunlarına muhalefet, cumhurbaşkanına hakaret ve devlet kurumlarını aşağılama' suçlamaları yöneltilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.