1. HABERLER

  2. 3.SAYFA

  3. Jinekolog Sevilen'e 23 yıl 4 ay hapis cezası
Jinekolog Sevilen'e 23 yıl 4 ay hapis cezası

Jinekolog Sevilen'e 23 yıl 4 ay hapis cezası

Ünlü jinekoloji profesörü Fecri Sevilen, muayenehanesinde iki hastasına 'nitelikli cinsel saldırı'da bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

A+A-

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü celsesinde mağdur kadınlar R.T. ve A.D. de ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, mütalaasını bildiren savcı, sanığın kendisine tedavi amacıyla gelen kadınları cinsel yönden uyarıp sıvı alması ve bu sıvı üzerinde test yapması gerektiği yönündeki sözlerle kandırarak cinsel organlarına parmak sokmak suretiyle 'Nitelikli cinsel saldırı' suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek cezalandırılmalarını talep etti.

Savcının mütalaası üzerine savunması sorulan Sevilen, "45 yıllık meslek hayatımda ilk kez bu kadar onur kırıcı bir durumdayım. Tutuklu kaldığım süre içinde vicdanımı sorguladım ancak asla kul hakkına girmedim. Yaşım 70'e yaklaşırken ruhsal, bedensel ve akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Jinekolojik muayene her zaman farklıdır. Her hasta genital bölgesini açar. Bazen yanlış yorumlamalar olabilir. Şikayetçilerin beyanından öte kesin ve inandırıcı deliller bulunmamaktadır. Ben yemin ediyorum ki cinsel dürtü ile yaklaşmadım. Beraatimi aksi görüşteyseniz tahliyemi talep ediyorum" dedi.

YAYIN YASAĞI KARARI KALDIRILDI

Mahkeme heyeti, 'Özel hayatın gizliliği' suçundan Sevilen'in beraatine hükmetti. Heyet, Sevilen'in 'Nitelikli cinsel saldırı' suçunu işlediğinin sabit olduğu vicdani kanısına varıldığı gerekçesiyle TCK'nın 102/2. maddesi uyarınca suçun işleniş şekli, sanığın hekime güvenerek teşhis ve tedavi için kendisine müracaat eden mağdurun bu güvenini kötüye kullanması ve mesleğinin sağladığı imkan ve yetkileri kötüye kullanarak bu suçu işlediği hususlarını dikkate alarak alt sınırdan uzaklaşarak karar verdi.

Heyet, sanığa önce iki kadın için ayrı ayrı 14'er yıl hapis cezası olmak üzere toplam 28 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemden sonra ve yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alan heyet takdiri indirim yaparak her iki kadına yönelik eylemi 11 yıl 8'er ay olmak üzere toplamda 23 yıl 4 ay hapis cezasına indirdi. Sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verildi. Heyet, ilk celse verilen yayın yasağı kararını da kaldırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.