1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu: Osman Kavala serbest bırakılmalı
Kılıçdaroğlu: Osman Kavala serbest bırakılmalı

Kılıçdaroğlu: Osman Kavala serbest bırakılmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor.

A+A-

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Bugün önemli bir dava görüşülüyor. Gezi olayları aslında bu ülkenin genç, yetenekli, hayatı sorgulayan gençlerin bir baskı rejimine karşı eylemidir. Gezi eylemini baskının ortaya çıkardığı bir aydınlanma hareketi olarak görmemiz gerekiyor.
  • Hiçbir zaman gençlerimiz ellerine silah almadı. Kimisi eline gül, kimisi karanfil, kimisi piyano, kimisi saz aldı. Ramazan Bayramı'nda oturdular birlikte namazlarını kıldılar.
  • Osman Kavala, 840 gündür tutuklu. Osman Kavala'nın serbest bırakılması lazım. AİHM'in kararı var, 'serbest bırakın' diye. Ama üst mahkemenin verdiği kararı alt mahkeme uygulamıyor. O zaman bu ülkede adalet hiyerarşisine gerek var mı? Bu ülkede adalet var mı?
  • Her şeye rağmen Gezi davasının adaletle sonuçlanmasını bekliyoruz. Her şeye rağmen, birlikte yaşayacağız. Ve en önemlisi adalet istiyoruz. Hep beraber demokrasiyi savunacağız.
  • Yargıyı kullanarak gençlerden intikam alınmaz. Onlar bizim çocuklarımız. O çocuklar bizim evlatlarımız. Ne yapacaksın, hapse atıp gençliği karşına mı alacaksın? Bırak eleştirsinler, onlar genç.
  • Şu soruları sormak lazım: Vatandaş niye perişan? Emekli neden geçinemiyor? Neden işsizlik var? Hapishaneler neden tıka basa dolu? Neden Ortadoğu bataklığından şehitlerimiz geliyor? Neden parası olan dışarı çıkıyor da parası olmayan hapiste?

​Ayrıntılar geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.