1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB, öğrencileri ABD yerine Avrupa ve Uzakdoğu'ya yönlendirecek
MEB, öğrencileri ABD yerine Avrupa ve Uzakdoğu'ya yönlendirecek

MEB, öğrencileri ABD yerine Avrupa ve Uzakdoğu'ya yönlendirecek

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran yaptığı açıklamada, "ABD’ye yıllık, yurt dışı yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ödediğimiz para 35 milyon dolar. Bundan sonra öğrencileri, Avrupa’ya ve Uzakdoğu’ya yönlendireceğiz” dedi.

A+A-

ABD ile gerilen ilişkiler, döviz kurundaki dalgalanmalar ve ekonomide tasarruf için kesintilerin başlangıcının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüksek öğrenimde rotayı ABD'den uzaklaştırmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Mustafa Safran, yüksek lisans öğrencilerin ilk adres olarak gördüğü ABD yerine artık Avrupa ve Uzakdoğu'yu tercih edeceklerini açıkladı.

Eğitim-Bir- Sen'in toplantısında konuşan Safran, "Biz üniversiteleri öğretim üyesini yetiştirdikten sonra açmıyoruz, bir üniversiteyi açıyoruz sonra içine öğretim üyesi doldurmaya çalışıyoruz" dedi.

'20 ALANDA KENDİN YETİŞTİR'

Safran, vakıf üniversitelerinin ne yurt içinde ne yurt dışında asistan yetiştirmediğini, devlet üniversitelerinden hazır aldığını eleştirerek "Onun için aslında vakıf üniversitelerine konulacak şartlardan birisi bu. ‘Öğretime başlamadan önceki süreçte 20 alanda asistanı yurt dışına gönder, yetiştir' diyeceksiniz" diye konuştu.

'YÖK'E TEKLİF SUNACAĞIZ'

YÖK'e Türkiye'nin ekonomik tablosunu da göz önüne alarak yurt dışında lisansüstü eğitim konusunda yeni bir çalışma teklif edeceklerini belirten Safran, " ABD'ye yıllık yurt dışı yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ödediğimiz para 35 milyon dolar. Bunu reel bir rakam olarak görmüyoruz, öğrenciler de bize göre rasyonel bir gelişim de göstermiyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.