1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Minik SUV Toyota Yaris Cross tanıtıldı
Minik SUV Toyota Yaris Cross tanıtıldı

Minik SUV Toyota Yaris Cross tanıtıldı

Toyota'nın B-SUV segmentindeki otomobili Yeni Yaris Cross resmi olarak duyuruldu.

A+A-

Normal şartlarda Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan Yeni Yaris Cross, fuarın koronavirüs endişesi yüzünden iptal edilmesinin ardından 23 Nisan 2020 tarihinde internet üzerinden yapılan bir lansmanla duyuruldu.

Minik SUV Toyota Yaris Cross tanıtıldı

Teknolojioku olarak takip ettiğimize tanıtımda da söylendiği gibi araç özellikle Avrupa pazarına hitap ediyor. Toyota'nın Avrupa ve Japon ekipleri tarafından ortak olarak geliştirilen Yeni Yaris Cross , markanın önceki modellerinde de görülen elmas tasarım çizgilerini koruyor.

Köşeleri yuvarlatılmış olsa da tasarımda kübik izler de görülüyor. Normal sürüme göre daha kaslı ve daha yüksek bir yapıya sahip olan Yeni Yaris Cross'un lansman rengi ise markanın Brass Gold adını verdiği altın benzeri bir sarı renk olarak belirlenmiş. Tanıtım videolarında ve fotoğraflarında da bu rengin farklı açılardan çekilen fotoğrafları yer alıyor.

Yeni Yaris Cross, 3 silindirli 1.5 litre benzinli motor ve yine 1.5 litre 3 silindirli benzinli motor + elektrik motoru bulunan Hibrid seçeneği ile satılacak. Hibrit motorun sunduğu toplam güç ise 116 beygir olarak açıklandı.

2.560 mm dingil mesafesiyle üretilecek olan Yeni Yaris Cross, 4.180 mm’lik uzunluğa, 1.765 mm genişliğe ve 1.560 mm yüksekliğe sahip olacak. Yeni Yaris Cross'un hibrit sürümünde dört çeker teknolojisi de bulunacak. Markanın AWD-i adını verdiği bu teknoloji normal sürüşlerde önden çekiş sağlarken düşük yol ya da araziye çıkıldığında dört çekere geçişi sağlayacak.

Yeni Yaris Cross'ta Toyota Safety Sense aktif güvenlik sistemleri ve gelişmiş sürücü asistan sistemleri de bulunacak. Böylece sürücü bilgilendirmesi, erken uyarı ve gerektiğinde de otomatik frenleme ve direksiyon müdahalesiyle birçok kazanın önüne geçebilecek.

Önceki sürüme göre tasarımı oldukça değişen ve tam anlamıyla bir SUV'u andıran Yeni Yaris Cross'un Türkiye pazarında satıya sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Aracın 2021 yılının yaz aylarında piyasaya sürüleceği de açıklandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.