1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Momo beyazperdeye taşınıyor!
Momo beyazperdeye taşınıyor!

Momo beyazperdeye taşınıyor!

Garip mesajlarla oynattığı depresif oyunlarla çocukların psikolojisini bozarak intihara sevkeden Momo'nun film uyarlaması geliyor.

A+A-

Geçtiğimiz yıl içerisinde WhatsApp ve benzeri mesajlaşma uygulamaları ile özellikle çocuklara salça olan ve gönderdiği garip mesajlarla oynattığı depresif oyunlarla çocukların psikolojisini bozarak intihara sevkeden Momo'nun film uyarlaması geliyor.

Momo beyazperdeye taşınıyor!

Yaklaşık 1 yıldır neredeyse tüm ülkelerde ciddi bir siber alarma geçilmesine sebep olan Momo'nun filmi Orion Pictures ve Vertigo Entertainment ortaklığında sinema perdesine taşınacak.
 
Şu an için filmle ilgili detaylı bilgiler verilmemiş olsa da filmin yönetmenliğini Halka, Garez ve Karanlık Su gibi filmlerden tanıdığımız Takashige Ichise'nin üstlenmesi bekleniyor.

Buna ek olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ''Momo'' oyununa erişimin engellenmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) resmi başvuruda bulundu.

Davet yoluyla yayılan oyunda şiddet içerikli mesajlar, görseller ya da kendine zarar vermekle ilgili mesajlar yer alıyor. 

Bakanlık yetkileri, ''Momo'' oyununu görüşmek üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileriyle bir araya geldi.

BTK ile yapılan görüşmede "Uygulamanın İngilizce olduğu, herhangi bir linkinin olmadığı, genellikle Uzakdoğu ülkelerinde yaygın olduğu, Türkçe versiyonu olmadığı için Türkiye'de yaygın olmadığı yönünde bilgi alındığı" belirtildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.