1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Nokia ekran altı kameraya geçiyor!
Nokia ekran altı kameraya geçiyor!

Nokia ekran altı kameraya geçiyor!

Nokia’nın bu yılın sonlarına doğru satışa sunacağı amiral gemisinde ekran altı kamera kullanılacak. İşte Nokia 9.3 PureView hakkındaki detaylar.

A+A-

Akıllı telefon pazarındaki tasarım yarışı devam ediyor. Hali hazırda tüm üreticiler kullanıcılara yeni bireyler sunabilmek adına yoğun Ar-Ge çalışmaları yürütüyorlar. Elbette Apple’ı bu yelpazenin dışında tutmak mümkün. Çünkü Apple hali hazırda çentik sevdasından vazgeçebilmiş değil.

Muhtemelen iPhone 12 modellerinde de yapacakları maksimum yenilik çentiği küçültmek olacaktır. Apple çentik tasarlamaya devam ededursun, Nokia ilk ekran altı kameraya sahip telefonu satışa sunmak için harekete geçti.

Apple hala çentik tasarlasın! Nokia ekran altı kameraya geçiyor!

Sızdırılan son raporlara göre Nokia’nın yıl sonuna doğru satışa sunacağı yeni amiral gemisi modeli Nokia 9.3 PureView ekran altı kamera teknolojisiyle gelecek. Telefonda çerçeveler olabildiğince ince tutularak ekran kasa oranı maksimum seviyeye çıkartılacak. HMD Global’in bu yeni ekran için düşündüğü isim ise PureDisplay V3.

Muhtemelen Nokia bu hamlesiyle muazzam bir işe imza atmış olacak. Hali hazırda pazarda bu teknolojiyi kullanan bir üretici bulunmuyor. Bazı Çinli teknoloji şirketlerinin ekran altı kamera üzerine çalıştıklarını biliyoruz lakin somut bir sızıntı henüz gerçekleşmedi.

Nokia'nın hamlesinden sonra bu tasarım çizgisi sektörde hızla yayılmaya başlayacaktır. Aynı çentik ve tam ekran tasarımların hızlı bir şekilde yayıldığı gibi.

Görünen o ki 2021 yılında ekran altı kamera tasarımı hayli yaygın bir hal alacak. Muhtemelen pek çok üretici de bu tasarıma geçiş yapacaktır. Apple mı? Yok Apple bildiğimiz gibi, çentikle yola devam.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.