1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Opera'dan Android için ücretsiz VPN koruması geliyor!
Opera'dan Android için ücretsiz VPN koruması geliyor!

Opera'dan Android için ücretsiz VPN koruması geliyor!

Dünyanın önde gelen internet tarayıcılarından biri olan Opera, Android kullanıcılarını sevindirecek ücretsiz bir VPN hamlesi ile gündemde. Ayrıntıları haberimizin devamından takip edebilirsiniz.

A+A-

Opera, Android sürümü için geçtiğimiz günlerde ücretsiz VPN özelliğini test etmeye başlamıştı. Şimdi ise tüm Android kullanıcıları için VPN özelliğini sunacağını resmen açıkladı.

Opera'dan Android için ücretsiz VPN koruması geliyor!

Masaüstü uygulamasında yıllardır VPN koruması hizmeti sunmakta olan popüler internet tarayıcısı Opera, artık Android uygulamasında da yerleşik bir VPN sunuyor. Geçtiğimiz günlerde ücretsiz VPN Beta versiyonunu Android kullanıcılarına sunan Opera, yeni güncelleme ile VPN Beta versiyonunu sonlandırarak VPN kararlı sürümü ile bu özelliği tüm Android kullanıcılarının hizmetine sunacağını açıkladı.

Opera’nın kendi içindeki VPN, 256 bit şifreleme algoritmaları kullanarak, mobil cihazlar ile uzak VPN sunucusu arasında özel ve şifreli bir bağlantı sağlayarak verilerin güvende kalmasını ve kullanıcının gerçek konumunu gizlemesini sağlıyor. Opera, kullanıcıların aktivitelerinin kaydını tutmayacağını taahhüt ediyor. Böylece kullanıcının kimliğinin açığa çıkmasına sebep olabilecek hiçbir bilgi depolanmamış oluyor.

VPN nedir?

VPN, uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmayı sağlayan bir internet teknolojisidir. Sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için, VPN kullanarak ağa bağlanan bir cihaz, fiziksel olarak bağlıymış gibi o ağ üzerinden veri alışverişinde bulunabilir. Saldırılara açık olan, halka açık ağ yerine özel bir bağlantı üzerinden veri alınıp gönderildiğinden, çevrimiçi aktivitelerin izlenmesi ve takibini de zorlaştırır.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.