1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Oppo hızlı şarj teknolojisinin pili hızlı bitirdiğini doğruladı
Oppo hızlı şarj teknolojisinin pili hızlı bitirdiğini doğruladı

Oppo hızlı şarj teknolojisinin pili hızlı bitirdiğini doğruladı

Günümüzün en popüler teknolojilerinden birisi de hızlı şarj. Bu teknoloji hakkında Oppo Mobile’dan samimi bir itiraf geldi. İşte detaylar.

A+A-

Son dönemde çıkan hemen her telefonda hızlı şarj desteğinin bulunduğunu görüyoruz. Öyle ki muhtemelen birkaç sene sonra telefonlarımızı sadece saniyeler içerisinde şarj edebileceğiz. Lakin unutmamak gerekiyor ki bu hızın da bir bedeli olacak. Aynı Oppo tarafından yapılan açıklamada olduğu gibi.

Oppo hızlı şarj teknolojisinin pili hızlı bitirdiğini doğruladı

Çinli üretici geçtiğimiz Nisan ayında Ace2 modelini satışa sunmuştu. Snapdragon 865 yonga setiyle gelen bu model kablolu olarak 65W, kablosuz olarak ise 40W hızlı şarj teknolojisini destekliyordu.

Kablolu olarak 65W’lık şarj desteğine daha önce de rastlamıştık, lakin bir telefonun kablosuz şarj standında 40W hızlı şarj teknolojisini desteklemesi gerçekten muazzam bir yenilikti.

Oppo bu yeniliğin telefonun batarya ömrünü kısalttığını itiraf etti. 40W’lık hızlı şarj teknolojisi, 15W’lık hızlı şarj teknolojisine göre pilin ömrünü 3 kat daha hızlı tüketiyor. Şöyle ki aynı döngülerde 15W hızlı şarj kitiyle beslenen telefonun maksimum batarya kapasitesi zamanla yüzde 90’a düşerken, 40W ile beslenen telefonun pili yüzde 70’e düşüyor.

Kısacası normalde 3 yılda 1 değiştireceğiniz pili, 1 sene içerisinde yenilemek zorunda kalıyorsunuz. Burada tercih ise tamamen kullanıcıya kalmış durumda. Görünen o ki zamandan tasarruf etmenin de bir bedeli var.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.