1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ordu'da sağanak nedeniyle köprüler yıkıldı
Ordu'da sağanak nedeniyle köprüler yıkıldı

Ordu'da sağanak nedeniyle köprüler yıkıldı

Ordu'nun Ünye ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle 3 köprü yıkıldı. Yıkılan köprüler nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik durdu.

A+A-

Ordu'da sağanak yağış sele dönüştü. Ünye ilçesinde şiddetli yağışların meydana getirdiği taşkın sonucu bir köprü yıkılma riskine karşı trafiğe kapatılırken, Karadeniz sahil yolunda ulaşım çift taraflı durduruldu.

​Habertürk canlı yayınına telefonla bağlanan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Sabah saatlerinde başlayan yağmur aralıksız devam ediyor. Üst bölgelerdeki mahallelerde sıkıntı var. Bir tekstil fabrikasında 165 kişi kurtarılmayı bekliyoruz. AFAD ekipleri bölgede tahliye işlemlerine başladı. 4 köprü yıkılmış vaziyette. Büyük bir afet var" diye konuştu.

ORDU VALİLİĞİ: 165 İŞÇİYİ KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

​Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Eroğlu da ilçedeki köprü ve menfezlerde yıkılmalar olduğunu belirtti.

Ordu Valiliği, Ünye'deki tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçiyi kurtarmak için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Valilik açıklamasında, "Fatsa ilçemizin Eskimadendüzü mevkinde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisi tahliye edilerek, ilçedeki spor salonlarına yerleştirilmiştir" denildi.

ÇAYBAŞI BELEDİYE BAŞKANI: 30 YILDIR BÖYLE YAĞIŞ GÖRMEDİM

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde de yaşanan sağanak hayatı olumsuz etkilerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, ilçedeki 20 mahallenin tamamında yağışın etkili olduğunu söyledi.

Yanık, ​"Çaybaşı tarihinde ilk defa camiyi bile su bastı. Selin vurduğu kısımlarda üst ve altyapı hiçbir şey kalmadı. Meteorolojiden aldığımız rakamlara göre metrekareye 120 kilogram yağış olduğunu söylüyorlar. Yenicuma mahallesiyle bağlantı hattımız tamamen kesildi. Çok ciddi bir hasarımız var. Ciddi bir sel afeti yaşadık. Böyle tarifi yapılacak bir şey değil. Yaptığımız çalışmalar tamamen gitti. Yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim" diye konuştu.

ordu.jpgordu2.jpgordu3.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler