1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Oyun konsolunu pahalıya satanlara ceza!
Oyun konsolunu pahalıya satanlara ceza!

Oyun konsolunu pahalıya satanlara ceza!

Son dönemde oyun konsollarına yapılan zamlar, oyun severleri ciddi anlamda rahasız etti. Fırsatçılar her sektörde olduğu gibi konsol pazarında da kendilerini gösterdi.

A+A-

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görünmesiyle birlikte insanlar genel olarak evlerine çekildiler. Bu süreçte en çok rağbet gören ürünler ise oyun konsolları ve oyun bilgisayarları oldu.

Özellikle 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı gelince resmi satış noktalarındaki konsollar bir anda tükendi. Konsollara olan bu yoğun talep bazı fırsatçıları harekete geçirdi.

Oyun konsolunu pahalıya satanlara ceza!

Resmi mağazalardaki stokların tükenmesinin ardından bazı 3. parti satıcılar, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch’i fahiş fiyattan satmaya başladılar. Öyle ki bazı satıcılar konsollar için piyasa fiyatının iki katı etiket ücreti istemeye kalktı.

Neyse ki ekipler bu fırsatçılığa bir dur dedi ve çok sayıda satıcıya ceza kesti. Elbette kesilen bu cezalar fırsatçıları çok da durdurmuşa benzemiyor. Zira hala pek çok e-ticaret sitesinde normalin üzeri fiyatlara konsol satan onlarca satıcı mevcut.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. 1 Mayıs itibariyle geçerli olacak vergi öncesinde PS4’ün resmi satış fiyatı 2699 TL. Dolayısıyla bu fiyatın üzerine satış yapan yerleri şikayet edebilirsiniz.

1 Mayıs itibariyle yüzde 50 oranında ek vergi geleceği için konsol fiyatları da önemli derecede artacaktır. O yüzden şu aralar konsol alma fikriniz varsa, fazla ertelemeden elinizi çabuk tutmanızı tavsiye ederiz.

Muhtemelen gelen vergi sonrası 2. el konsol fiyatları da artacaktır. Dolayısıyla sıfır bulamasanız bile şansınız ikinci elde deneyebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.