1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. PlayStation 5 hakkında şaşırtan iddia!
PlayStation 5 hakkında şaşırtan iddia!

PlayStation 5 hakkında şaşırtan iddia!

Merakla beklenen PlayStation 5 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu sefer ise cihazın işlemcisi ile ilgili önemli bilgiler sızdırıldı. İşte detaylar!

A+A-

2013 yılında çıkışını gerçekleştiren PlayStation 4, artık yavaş yavaş ömrünü dolduruyor. Birçok kullanıcı şimdiden gözünü yeni nesil konsollara çevirmiş durumda. Konsol nesli için sınır olarak belirlenen 6 yılın artık geride kalmasının ardından, oyuncular yeni konsol modelleri için beklemeye başladı.

Geçtiğimiz haftalar sizlere cihazın çıkış tarihi ile ilgili ortaya atılan iddiaları aktarmıştık. Şimdi ise PlayStation 5'in hangi işlemci ile beraber geleceği ve nasıl bir FPS değeri sunacağı sızdırıldı. 2020 yılında tanıtılacak olan PlayStation 5 ile birlikte gelecek olan PS VR‘ın 4K çözünürlük ve 240 FPS desteğiyle beraber geleceği belirtildi. 

Tabii ki bu bilgiler sadece açıklanmayan kaynaklardan gelen bilgiler üzerine paylaşılmış. Ne kadar doğrudur bilmiyoruz. 

PlayStation 5 hakkında şaşırtan iddia!

Şu an ki planlarında Sony'nin sekiz çekirdekli bir Ryzen işlemci kullanması yönünde konsolun fiyatını 500 dolar seviyesine çekeceğini de söylüyor. Eh malum, teknolojinin gelişmesi ile beraber fiyatlar da uçuşa geçiyor. Ek olarak bu neslin en çok konuşulan konularından biri kuşkusuz geriye uyumluluk özelliğiydi.

Merak etmeyin, bu özellik PlayStation 5'e tamamıyla entegre edilmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. Nasıl bir işleyişi bulunacak bilmiyoruz ancak Microsoft'un bulut sistemi gibi bir işleyiş içerisinde kullanılabilir. 

Daha önceden Sony’nin oyun konsolları hakkında yapmış olduğu isabetli sızıntılarla tanınan RuthenicCookie tarafınca aktarılan bilgilere göre, PS5‘in TFLOPS değeriyle de ön plana çıkacağı ön görülüyor. Peki ya siz bu sızıntılar hakkında ne düşünüyorsunuz? PlayStation 5'in AMD işlemci ile gelme olasılığı ne kadardır? 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.